Skocz do zawartości

Chlebek


jot

Rekomendowane odpowiedzi

- 5 dag drożdży -1 łyżka cukru -1 łyżka soli -4 szklanki wody /letnia/ -1 kg mąki krupczatki -3 łyżki nasion siemienia lnianego -6 łyżek słonecznika -5 łyżek pestek dyni -3 łyżki nasion sezamu -1 szklanka otrąb pszennych 1. drożdże rozetrzeć z cukrem 2. pozostałe składniki wsypać do naczynia, dodaćdrożdże, dokładnie połączyć 3. odstawić do wyrośnięcia 4.blaszki wysmarować olejem, wyłożyć wyrośnięte ciasto, wyrównać mokrą ręką 5. odstawić do wyrośnięcia i wtym czasie włączyć piekarnik/nagrzać/ 6.wstawić do piekarnika do godziny czasu na 200 st. C./ może być termoobieg/ 7. po upieczeniu gorący wyjąć z blaszek :roll: :razz: :shock: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

spróbuj bo warto jak upiekę to tylko ten chleb idzie i nic więcej, a najlepszy dowcip to taki ,że po swoich imieninach każdy zażyczył sobie jedną foremkę do domu. i muszę spełnić życzenia gości i po kolei piec dla każdego :roll: :razz: :shock: :grin: :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.