renigliwice Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 50 dkg młodej cukinii ok. 5 szklanek rosołu 40 dkg ziemniaków 2 cebule 1 łyżka masła pół szklanki śmietany garść zieleniny, sól, pieprz grzanki lub groszek ptysiowy Do rosołu dodać pokrojone ziemniaki, cebulę pokrojoną w ćwiartki; wrzucić razem i gotować do miękkości. Cukinię razem ze skórką pokroić w kostkę, dodać do zupy z łyżką masła i gotować jeszcze ok. 10 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać śmietanę oraz zieleninę. Doprawić. Już na talerzach posypać grzankami lub groszkiem ptysiowym. S M A C Z N E G O !!! PYCHOTKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Zrobiłam dzisiaj zupke jest pyszna i tak szybko sie ją robi polecam wszystkim :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Cieszę się bardzo Doro, że Ci smakowała. Zupka rzeczywiście jest pyszna , lekkostrawna i niskokaloryczna. Pozdrawiam gorąco. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zupę z cukinii robiłam dzisiaj już po raz drugi, bardzo nam zasmakowała z grzankami szczególnie, jest lekka i kremowa, także polecam serdecznie, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ja robię inaczej.2 małe cukinie, 1,5litra bulionu warzywnego,5dkg wędzonego boczku,2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju, sól, pieprz,tymianek do smaku. W garnku na oleju przesmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zrumieni, dodajemy czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ok. 15 min. Doprawićdo smaku tymiankiem, solą i pieprzem.Podajemy zupę z upieczonymi grzankami. Można posypać startym parmezanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ciekawy przepis minia z boczkiem wędzonym będe musiała spróbowac zrobic :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 zupka OK! jedliśmy ją w sobotę, no i na dziś zostało. bulion ugotowałem na serduszkach drobiowych, które na końcu dodałem do zupy. poza tym wszystko zgodnie z przepisem :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.