Skocz do zawartości

Zupa Z Cukinii


Rekomendowane odpowiedzi

post-4422-1183398134_thumb.jpg 50 dkg młodej cukinii ok. 5 szklanek rosołu 40 dkg ziemniaków 2 cebule 1 łyżka masła pół szklanki śmietany garść zieleniny, sól, pieprz grzanki lub groszek ptysiowy Do rosołu dodać pokrojone ziemniaki, cebulę pokrojoną w ćwiartki; wrzucić razem i gotować do miękkości. Cukinię razem ze skórką pokroić w kostkę, dodać do zupy z łyżką masła i gotować jeszcze ok. 10 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać śmietanę oraz zieleninę. Doprawić. Już na talerzach posypać grzankami lub groszkiem ptysiowym. S M A C Z N E G O !!! PYCHOTKA!!!
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Ja robię inaczej.2 małe cukinie, 1,5litra bulionu warzywnego,5dkg wędzonego boczku,2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju, sól, pieprz,tymianek do smaku. W garnku na oleju przesmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zrumieni, dodajemy czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ok. 15 min. Doprawićdo smaku tymiankiem, solą i pieprzem.Podajemy zupę z upieczonymi grzankami. Można posypać startym parmezanem.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.