oligot Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2005 Składniki: 1kg karkówki bez kości, 1 słoik gotowego sosu pikantnego (np. meksykański) i 1 słoik sosu słodkiego (w stylu chiński, słodko - kwaśny, tysiąca wysp). Na dno żaroodpornego naczynia (z pokrywką) wylewamy odrobinę oleju. Kroimy karkówkę na plastry grubości ok. 1-2 cm i wykładamy pierwszą warstwę. Zalewamy mieszanką sosów, kładziemy następną warstwę karkówki, zalewamy sosami. I tak na przemian, ważne aby na wierzchu były sosy. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku do miękkości. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Miałbym obawy przed dodawaniem do gara sosu tysiąca wysp, ponieważ on jest na majonezie, a majonez nie bardzo lubi być ogrzewany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oligot Opublikowano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2005 Masz rację, trochę się zagalopowałam. Chodziło mi o rodzaj smaku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Nazwa potrawy adekwatna do jej pracochłonności. POLECAM bardzo gorąco jako danie smaczne i nie wymagające zbytniego doświadczenia kulinarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.