Gość BDG Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam, Naszła mnie ochota na taki karmel :grin: . Zakupiłem mleko niesłodzone (niebieskie) i nie wiem, czy takie się skarmelizuje ? Gotować czy lepiej od razu lecieć po czerwone? Może je osłodzić i gotować w otwartej puszce? (chociaż pewnie się tak nie da)... POMOCY Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Lepiej biegnij po czerwone :grin: Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zawsze gotowałam czerwone. Aby posmarować wafle gotuję puszkę 1 godzinę i gorącą otwieram. Należy uważać na oczy bo jak zrobi się dziurkę w puszce to lubi prysnąć. Cytuj
Selena Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak, stanowczo zgadzam się z dziewczynami, biegnij po czerwone i UWAGA na oczka przy otwieraniu puszki :grin: .Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A ja nie ryzykuję i zawsze otwieram zimne :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Gdy pierwszy raz gotowalam puszke mleka,nie znajac sie jeszcze na tym,otwarlam puszke od razu..... W oczy mi nie prysnelo (na szczescie),ale mialam cala kuchnie do mycia :grin: Cytuj
Emka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zdecydowanie biegnji po czerwone ja sama kiedyś przez pomyłkę gotowałam niebieskie nie wiedząc że jest nie słodzone,po trzech gozinkach otwieram i zdziwiona patrzę gdzie mój karmel dopiero przeczytałam że brak w nim cukru a bez cukru klops karmelu nie ma. Cytuj
bietka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mozna tez kupić gotowy karmel-masę toffi.O smaku kakaowym nie smakowała mi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi