Skocz do zawartości

Kiełbaski Smyrneńskie - Sudzukakia


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Kiełbaski smyrneńskie - Sudzukakia

Przepis pochodzi z książki "Grecja od Kuchni"

SKŁADNIKI: 50-60 dag mielonego mięsa wołowego, pół szklanki wody, 2 kromki białego chleba, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, łyżeczka zmielonego kminku, 1 jajko, pół szklanki oliwy lub 5 dag masła, 50 dag pomidorów, 5 dag masła, łyżeczka cukru

SPOSÓB WYKONANIA: Chleb włożyć na 10 minut do wody, wycisnąć i pokruszyć dokładnie widelcem. Pokrajać bardzo drobno czosnek, wymieszać z chlebem, dodać łyżeczkę soli, szczyptę pieprzu, kminek, lekko ubite jajko, wymieszać i połączyć z mięsem. Wyrobić dokładnie ręką, uformować wałeczki w kształcie kiełbasek (ok. 20 szt.) Rozgrzać solnie oliwę lub masło i zrumienić kiełbaski na złoto. Z pomidorów, masła, reszty soli, pieprzu i cukru zrobić sos, gotując składniki na bardzo wolny, ogniu przez 30 minut. Włożyć kiełbaski i gotować, nie przykrywając, na bardzo małym ogniu przez 15 minut. Podawać na gorąco z ryżem, spaghetti lub frytkami.

post-5244-1188205833_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.