Skocz do zawartości

Krokiety Ziemniaczane Na Waflu


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

jak obiecałem, tak zrobiłem ;) wersja z parówkami w środku, a za farsz robiło nasze ulubione puree z ziemniaków. dla zainteresowanych link do tego purre znajduje się tutaj. co do wrażeń smakowych to jesteśmy zadowoleni. z racji tego, że wyszło nam tego dosyć sporo w poniedziałek będziemy jeść te krokiety z sosem pieczarkowym, który jak myślę, świetnie się z nimi skomponuje.

post-5244-1194707608_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Grumko, mniam mniam, tak sie napatrzyłam, ze pewnie bede robic w tym tygodniu i może spróbuje zrobić z farszem kapuścianym, przynajmniej nie trzeba smażyc naleśników... a z sosem pieczrkowym będą super...

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
Gość diszko

:grin: witam i pozdrawiam serdecznie, to mój pierwszy wpis na forum. Jadłam i robiłam takie krokiety na waflu z tą różnicą że nadzienie było takie jak do pierogów ruskich /ser+ziemniaki ,cebulka, przyprawy/, naprawde rewelacyjne , zwłaszcza z barszczykiem czerwonym , polecam , smacznego ;)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość diszko

zapomniałam dodac że robiłam je troche prosciej , bo jeden wafel był smarowany gruba warstwa nadzienia ok 2-3 cm i przykrywany drugim , po czym krojony w kwadraty , nie trzeba zwijać w rolade , /a jak sie schłodzi farsz to jest dosyc twardy i nie wylewa sie z kwadratów/ i obtaczany w jajku i bułce i smażony,

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie. Ja również robiłam krokiety z tego przepisu. Dokonałam jednak kilku drobnych modyfikacji (do masy ziemniaczanej dodałam podsmażony, pokrojony drobno boczek, pietruszkę, oraz pieczarki). Bardzo smaczne danie, rodzinie bardzo smakowało. Dziękuję za przepis.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Ja robię tak tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami . jak mi się nie chce smażyc naleśników , z tym że delikatnie namaczam wafle , kładę farsz i zwijam ,obtaczam w jajku i w bułce. Smakują wyśmienicie , nie poznać , że to wafel.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.