Skocz do zawartości

Buraczki Na Przystawkę


Rekomendowane odpowiedzi

Przepis posiadam z gazety Super Express. Zrobiłam, są smaczne. 6 kg buraczków - umyć, ugotować, obrać i zetrzeć. 3 szkl. cukru 2 szkl. octu 6 średnich cebul 6 zabków czosnku 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu 15 listków laurowych 6 goździków 2 łyżki soli Cebulę i czosnek pokroić, przygotowujemy zalewę z octu, cebuli, czosnku i reszty przypraw. Całość zagotowujemy i odstawiamy na 12 godzin, po tym czasie odcedzamy przyprawy, a zalewę wlewamy do ugotowanych, startych na grubej tarce buraczków. Wszystko dokładnie mieszamy. Buraczki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 20 minut.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aida ja przepis mam od zeszłego roku i teraz go wypróbowałam. Dziękuję Tobie za poradę i następną razą napewno skorzystam z niej. Smakowałam przed włożeniem do słoików to nie były mocno kwaśne. Ja słoików nie gotowałam tylko podgrzewałam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.