Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Tort- Orzechowy

Rekomendowane odpowiedzi

A my znów się objadamy , z okazji 17 urodzin syna

Ma, nadzieje że zdjęcia z mojej pracy pomogą co niektórym podjąć decyzje upieczenia tortu , bo naprawdę nie jest trudny TORT ROBIMY DZIEŃ WCZEŚNIEJ

Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia.

Bardzo się cieszę że jest tylko jedna uwaga , ja też muszę przypomnieć se ten smak , a zbliżają się urodziny syna POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam !!!!!!!!!!!!!!!

- + - 3/4 szklanki (najlepiej robić do swojego smaku, bo na przykład dodasz czekolady i wtedy cukier trzeba ograniczyć ja najlepiej lubię z fusami z kawy ) dodawać do masy i ubijać .

Do bitej śmietany też płaska łyżka cukru pudru

Pozdrawiam jeszcze raz przepraszam i czekam na opinie :wink:

proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

podnosze bo robie dzis w prezencie urodzinowym :mrgreen: niestety musze zrezygnowac poniewaz zmielilam orzechy i sa bardzo mokre,podejrzewam ze powinny byc kupowane juz zmielone , lekkie i suche przede wszystkim bo z takich tak jak juz komus zrobi sie zakalec, nie bede ryzykowac, zrobie normalny biszkopt i mase orzechowa ale na pewno do tego przepisu jeszcze wroce

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mart ja zawsze mielę orzechy przed pieczeniem biszkoptów orzechowych. Są wilgotne bo mają tłuszcz w sobie ale to nie przeszkadza w cieście. Jeszcze nigdy nie miałam z tym problemu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

widzisz Jolu nie wiedzialam,zaczelam czytac w necie i znalazlam ze powinny byc wczesniej obrane i podsuszone bez lupin, przestraszylam sie tego i zrezygnoalam, szkoda,w rezultacie upieklam jasny biszkopt i mase orzechowa, tez dobrze :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam

Ja też mielę orzechy .

Kupuję jak są najtańsze wsypuje w płócienną torbę i jak potrzeba mielę

Przyznaję że są suchutkie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.