beatap0871 0 Napisano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A my znów się objadamy , z okazji 17 urodzin syna Ma, nadzieje że zdjęcia z mojej pracy pomogą co niektórym podjąć decyzje upieczenia tortu , bo naprawdę nie jest trudny TORT ROBIMY DZIEŃ WCZEŚNIEJ Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teresap 5 Napisano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam, dziękuję za dobry przepis, tort upieczony jeszcze nie skonsumowany, bo właśnie upiekłam i czekam aż jaja ostygną do masy.Moja jedyna rada dla pieczących tort na tortownicę 28, u mnie piekłam w 26 nie zmieścił się i wypływał podczas pieczenia ,poza tym przepis godny polecenia. Bardzo się cieszę że jest tylko jedna uwaga , ja też muszę przypomnieć se ten smak , a zbliżają się urodziny syna POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ali 1 Napisano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Przepraszam !!!!!!!!!!!!!!! - + - 3/4 szklanki (najlepiej robić do swojego smaku, bo na przykład dodasz czekolady i wtedy cukier trzeba ograniczyć ja najlepiej lubię z fusami z kawy ) dodawać do masy i ubijać . Do bitej śmietany też płaska łyżka cukru pudru Pozdrawiam jeszcze raz przepraszam i czekam na opinie :wink: proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teresap 5 Napisano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Października 2010 proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru POPRAWIONE :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mart 14 Napisano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 podnosze bo robie dzis w prezencie urodzinowym :mrgreen: niestety musze zrezygnowac poniewaz zmielilam orzechy i sa bardzo mokre,podejrzewam ze powinny byc kupowane juz zmielone , lekkie i suche przede wszystkim bo z takich tak jak juz komus zrobi sie zakalec, nie bede ryzykowac, zrobie normalny biszkopt i mase orzechowa ale na pewno do tego przepisu jeszcze wroce Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Mart ja zawsze mielę orzechy przed pieczeniem biszkoptów orzechowych. Są wilgotne bo mają tłuszcz w sobie ale to nie przeszkadza w cieście. Jeszcze nigdy nie miałam z tym problemu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mart 14 Napisano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 widzisz Jolu nie wiedzialam,zaczelam czytac w necie i znalazlam ze powinny byc wczesniej obrane i podsuszone bez lupin, przestraszylam sie tego i zrezygnoalam, szkoda,w rezultacie upieklam jasny biszkopt i mase orzechowa, tez dobrze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teresap 5 Napisano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam Ja też mielę orzechy . Kupuję jak są najtańsze wsypuje w płócienną torbę i jak potrzeba mielę Przyznaję że są suchutkie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi