mamalu Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam duzo za duzo cebuli w domu poprosze jakies cebulowe przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja b.lubię coś niesamowicie prozaicznego. Cebulę pokroić na półplasterki i usmażyć na miękko na oleju. Tylko to solę. Lubię to z chlebkiem. Małe szalotki marynujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 mam nadzieje, że przydadzą Ci się na coś te linki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Justhi: podpisuję się pod Twoim sposobem obiema rękami, a nawet nogami!! ;) swego czasu strasznie się tym zajadałem: kilogram cebuli, olej i na patelnię, a potem pałaszowanie z chlebkiem: muszę to sobie w najbliższym czasie zaserwować ;) dzięki za przypomnienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamalu Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Kasiu dzieki chyba pokusze sie na ten placek cebulowy link nr.5. ten z naszego forum. Wiesz ja wole jakies takie przepisy wyprobowane a nasze forum to taka skarbnica. Dziekuje.Danusia A cebuli mam 12 kg.i nie mam zabardzo gdzie jej trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 To jest tam też takie leczo... a i bardzo dobra jest kiłabska z cebulką... można ją podać jako obiadek. Podmażasz cebulkę pokrojoną w półkrążki- aby się zeszkliła. Przelewasz do garnka. Na tej samej patelni podmażasz kiełbaskę... i również wrzucasz do garnka. Dusisz! Pod koniec zalewasz wszystko ketchupem pikantnym- ja polecam kotlin, heinz albo włocławek ;) na tym przepisie zużyjesz sporo cebulki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Nie ma sprawy, Grumko ;) Chodziła za mną ta cebulka i jadłam ją w tym tygodniu. <mniam> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 A ja polecam równiez tak samo przysmażoną cebulkę i do tego wbić 2-3 jajka , pyszne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ulak61 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja smażę cebulę w cieście naleśnikowym tylko na ostro przyprawionym Cebula ma być pokrojona w wiórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Na "naszym" :-) forum pojawił się ciekawy przepis na cebulę, autorstwa Olgi123 Cebula Bhaji Z jednego z moich ulubionych blogów polecam: [LINK NIEAKTUALNY] oraz [LINK NIEAKTUALNY] I jeszcze słówko do Kasi- dzięki za linki! Dzięki temu poznałam dwie nowe strony kulinarne! Kolejne odnośniki znalazły się w moim już dość pokaźnym folderze! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ja też dziekuję za ciekawe linki. Klamerko kręcą mnie te "Cebularze Trufli" 🙂 . Koniecznie muszę wypróbować :-) . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.