Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaaaa .... jaki domek imbirowy , slicznosci . Natomiast na bazie masy piankowej robilam zwykla krajanke.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super...szkoda że nie jestem w stanie przetłumaczyć z angielskiego-może ktoś pomoże?Zainteresował mnie ten blok z pianek :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Troszke luzniej sie zrobilo to na szybciora wklepuje. Jakby co ,to niech mnie ktos poprawi

1/2 filizanki miekkiego masla

336 g twardych wiorek czekoladowych

1 lyzeczka wanilii(w plynie)

1 filizanka posiekanych orzechow wloskich

294 g marshmallows

1 filizanka wiorek kokosowych

W naczyniu roztopic maslo,czekoladowe wiorki ,zdjac z ognia dodac orzechy i wanilie.Wymieszac dokladnie ,dalej mieszajac wystudzic.Schlodzic.Nastepnie dodac marshmallows,wymieszac az masa pokryje calosc.Po schlodzeniu uformowac za pomoca papieru,obtoczyc wiorkami i wstawic na noc do lodowki.Podawac pokrojone w plastry.

Hmm...osobiscie zrobilabym to inaczej :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O...dzięki! A jakbyś to zrobiła?Każda sugestia jest ważna,mnie w tej chwili przychodzi tylko do głowy chłodzenie tego deseru w plastikowej butelce :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basqa ja robie tak: ok 1/2 margaryny 400 g marshmallows 1/2 tabliczki czwkolady Roztapiam na gladka mase.Nastepnie wsypuje albo ryz preparowany albo platki kukurydziane( ewentualnie wiorek kokosowych ok. 1/2 szkl). Gotowe! Mozesz z tego formowac co chcesz , ja wrzucam do blaszki i jak zastygnie robie zwykla krajanke. Mozesz uzyc tez pasty marshmallows. :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale jak roztopisz pianki to nie będzie takie kolorowe a to mi się wizualnie podoba. :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak nie dodasz czekolady to bedzie rozowe , natomiast wersja czekolada i platki bedzie rozbrajajaco chrupiaca. Masz duzy wybor formy :eek:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gratuluje AIDA :roll: Powiedz, czy to wymaga duzo pracy i cierpliwości ? Ja bardzo bym chciala zrobic taki, ale obawiam sie, ze skonczy sie na zrobieniu domku z tektury :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale sliczny ten domek...szczegolnie dach ciekawie zrobiony,a otwory na okna i drzwi wygladaja jakby byly wyciete juz po upieczeniu?A moze sie myle...ja nie moge sie juz doczekac kiedy bede te chatke robic ,ale narazie jeszcze za wczesnie.Poczekam i tak na poczatku grudnia wezme sie do roboty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak, zazwyczaj w przepisach jest napisane żeby wysiąć przed pieczeniem ale w trakcie pieczenia kształty się deformują i potem trudno to złożyć, więc wycinałam z upieczonej płyty. A te dachówki to oczywiście pierniczki pieprzowe TAGO. Trzeba dodać dużo przyprawy do pierników wtedy w domu tak pięknie pachnie, ja czasami wkładałam do środka podgrzewacz super efekt a z galaretek lub żelków robiłam witraże.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.