slodziuutkaa Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Czy któraś z was pieklakiedys takie cuda ? https://www.recipelink.com/ch/2000/december...christmas1.html Pochwalcie sie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Aaaaaa .... jaki domek imbirowy , slicznosci . Natomiast na bazie masy piankowej robilam zwykla krajanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Obejrzyjcie i inne sa super mam zamiar jedna z takich zrobic dla moich maluchowtutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Super...szkoda że nie jestem w stanie przetłumaczyć z angielskiego-może ktoś pomoże?Zainteresował mnie ten blok z pianek :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Chetnie przetlumacze . Wklepie wieczorkiem bo teraz jeszcze pracam :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Troszke luzniej sie zrobilo to na szybciora wklepuje. Jakby co ,to niech mnie ktos poprawi 1/2 filizanki miekkiego masla 336 g twardych wiorek czekoladowych 1 lyzeczka wanilii(w plynie) 1 filizanka posiekanych orzechow wloskich 294 g marshmallows 1 filizanka wiorek kokosowych W naczyniu roztopic maslo,czekoladowe wiorki ,zdjac z ognia dodac orzechy i wanilie.Wymieszac dokladnie ,dalej mieszajac wystudzic.Schlodzic.Nastepnie dodac marshmallows,wymieszac az masa pokryje calosc.Po schlodzeniu uformowac za pomoca papieru,obtoczyc wiorkami i wstawic na noc do lodowki.Podawac pokrojone w plastry. Hmm...osobiscie zrobilabym to inaczej :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 O...dzięki! A jakbyś to zrobiła?Każda sugestia jest ważna,mnie w tej chwili przychodzi tylko do głowy chłodzenie tego deseru w plastikowej butelce :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Basqa ja robie tak: ok 1/2 margaryny 400 g marshmallows 1/2 tabliczki czwkolady Roztapiam na gladka mase.Nastepnie wsypuje albo ryz preparowany albo platki kukurydziane( ewentualnie wiorek kokosowych ok. 1/2 szkl). Gotowe! Mozesz z tego formowac co chcesz , ja wrzucam do blaszki i jak zastygnie robie zwykla krajanke. Mozesz uzyc tez pasty marshmallows. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale jak roztopisz pianki to nie będzie takie kolorowe a to mi się wizualnie podoba. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Jak nie dodasz czekolady to bedzie rozowe , natomiast wersja czekolada i platki bedzie rozbrajajaco chrupiaca. Masz duzy wybor formy :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja staram się z większym lub mniejszym powodzeniem piec co roku. Ostatni wyglądał tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziuutkaa Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Gratuluje AIDA :roll: Powiedz, czy to wymaga duzo pracy i cierpliwości ? Ja bardzo bym chciala zrobic taki, ale obawiam sie, ze skonczy sie na zrobieniu domku z tektury :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Ale sliczny ten domek...szczegolnie dach ciekawie zrobiony,a otwory na okna i drzwi wygladaja jakby byly wyciete juz po upieczeniu?A moze sie myle...ja nie moge sie juz doczekac kiedy bede te chatke robic ,ale narazie jeszcze za wczesnie.Poczekam i tak na poczatku grudnia wezme sie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Powiem tak, zazwyczaj w przepisach jest napisane żeby wysiąć przed pieczeniem ale w trakcie pieczenia kształty się deformują i potem trudno to złożyć, więc wycinałam z upieczonej płyty. A te dachówki to oczywiście pierniczki pieprzowe TAGO. Trzeba dodać dużo przyprawy do pierników wtedy w domu tak pięknie pachnie, ja czasami wkładałam do środka podgrzewacz super efekt a z galaretek lub żelków robiłam witraże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.