slodziuutkaa Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Nie przekona sie ten, kto nie sprobuje. Weekend nadchodzi to bede dzialac :P Sprobuje tez zmieszac maki zwykla z razowa, zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Haniu dziękuję za przepis, pierniczki są bardzo dobre. Oto mój wyrób z Twojego przepisu, nie miałam kolorowej posypki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Halinko ,brak mi slow.Czuje sie zaszczycona ze taki autorytet kulinarny w Twojej osobie zagoscil w moim watku . Ciesze sie ze pierniczki sie udaly i smakuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam ja uważam że kolor pierniczków zależy od czasu pieczenia , Justyna jak nabrały lekkiego koloru po prostu wyjęła daovay czekała aż bardziej się zarumienią POZDRAWIAM :P :grin: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Pozwole sobie nie zgodzic sie . Czas pieczenia wynosi 10 min w 180 st i jakiekolwiek dopiekanie nie wniesie niczego dobrego. Surowe ciasto jest ciemne i podczas pieczenia takim pozostaje. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carolina0 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 nie wiem co z papralam , ale mi pieniki nie wyszly :P , nie mozna bylo z ciasta , foremkami wycinac.......... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Przykro mi ... :P Carolino ciasto po wyjeciu z lodowki powinno byc elastyczne i ladnie sie rozwalkowywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carolina0 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 no coz moje bylo zadkie , nieumialam foremkami wycianc, ale nakladlalam lyzka na blaszke i tez sa ok, i bardzo pyszne, nastepnym razem napewno sie uda, dzieki.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja zawsze kupuję kakao ciemne. Carolinko za krótko trzymałaś w lodówce i nie stężało. U mnie bardzo szybko stężało, dużo szybciej jak jest podane w przepisie. Było zimno, ciasto wystawiłam na balkon i sprawdzałam żeby mi nie zmarzło. Na drugi raz trzymaj dłużej w lodówce aż dobrze stężeje, ładnie się wtedy wałkuje i dobrze się wykrawa ciasteczka. Ja Tobie gwarantuję że następną razą się napewno udadzą. Ja je piekłam dokładnie 10 min. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carolina0 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 ja juz wiem dziewczyny co moglo spowodowac ze ciasto mi sie nie stezalo............daovay napisalal 1/4 kostki margaryny, .............. u was sa 250 gramowe kostki, u nas pol kilowe................ traba ze mnie jest ............ :evil: :P :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 No ja też musiałam się skusić na te pierniczki są dobre takie troszkę inne niż moje Ja ciasto trzymałam w lodówce 2 godz i przy wałkowaniu podsypywałam mąką Haniu dziękuje za przepis Mam nadzieje że się nie obrazisz jak na forum dam swój przepis który robię od lat POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Alez skad ! Kazda nowa inspiracja jest ciekawa. Coz , tylko choinke ubierac :P . Bardzo ladne pierniczki upieklas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosinka82 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 A czy miód do tych pierniczków ma być sztuczny, czy może być prawdziwy? Bardzo smakowicie wyglądają i chyba skusze sie zeby je zrobic :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie wiem...Osobiscie nie uznaje sztucznego. Do wszystkiego uzywam prawdziwego miodku :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.