Selena Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Przepis ten otrzymałam od bratowej z Niemiec, a oto i on: 3 średnie polędwiczki (surowe) 15 dag startego żółtego sera 2 serki ( trójkąciki ziołowe ) topione słodka śmietanka kulinarna 2 zupy w proszku Winiary - Borowikowe pieprz cytrynowy wegeta Polędwiczki myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy lekko wegetą oraz pieprzem cytrynowym. Zupę borowikową przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej serki oraz śmietankę. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy zupką i posypujemy serem. Całość zapiekamy ok. godziny. w temp. 180 stopni. Polecam bo smaczne:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Seleno, ciekawy przepis - ale jakiej wielkosci te polędwiczki bo- i 3 sztuki i średnie - to pojęcie względne (przynajmniej nic mi nie mówi). poza tym zachęcająco brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selena Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witaj niuniaczku, to może inaczej , ok 40-50 dag poledwiczek. A przepis gorąco polecam, bo danie jest pyszniutkie. W sumie eksperymentowałam też z klopsikami oraz z piersi kurczaka. Też smaczne ale pierwowzór to poledwiczki. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.