Skocz do zawartości

Torcik śmietankowy


Rekomendowane odpowiedzi

Jest tutaj już kilka przepisów na taki tort i mój niczym konkretnym się nie różni,nie dorówna też tortom Dorotki,ale moi kochani domownicy uwielbiają go i nigdy nie piekę innego. Biszkopty przekrawam jak najcieniej i nasączam wodą z cytryną i cukrem -dość mocno. Do tego tortu użyłam 1 litr śmietany kremówki i 3 śmietan-fixów. Tort taki robi się błyskawicznie a dekoracja to co akurat jest pod ręką...tydzień temu jak robiłam to akurat byłytruskawki . A to mój skromny torcik.

post-3528-1214742992_thumb.jpg

post-3528-1214743089_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ! Elu ale apetyczny torcik wykonałaś ,bardzo ładna dekoracja ,uroku dodaje ta posypka po bokach ....pasuje kolorystycznie do wierzchu tortu :D ! Wyszedł Ci wysoki i żółciutki biszkopt ! ;) ....... możesz zdradzic z ilu jaj pieczesz biszkopt ?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

apsik torcik jest super! Chętnie bym takiego wsunęła!! Moi domownicy tez wolą takie torty jak Ty robisz . Nie lubią ,,opakowań,, moich tortów hahahaha zawsze zostają na talerzu .Jesli mozesz kochana to podaj przepis na biszkopt bo faktycznie jest fajoski. Pozdrawiam Ps. Prosze więcej nie pisac ,że Twoj tort ,,nie dorówna tortom Dorotki ,, bo jest mi cholernie głupio post-9750-1214804841_thumb.gif. Ja wstawiam przepisy na torty w stylu angielskim , zeby pokazac niektórym ,ze taki tort mozna zrobić od podstaw samemu w domu.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Torcik super!!! Biszkopt rewelacja a ta śmietana na wierzchu to idealna dekoracja. Czego chcieć więcej?! Smak jest najważniejszy i to, że robi się coś z przyjemnością i zapałem :D Piękny tort!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze i jestem trochę zawstydzona...bo nie liczyłam na takie opinię oglądając torty Dorotki-jeszcze raz ukłon Twoim zdolnością Dorotko. Jeżeli chodzi o biszkopt to pieczony jest dwa razy bo inaczej wyszedłby z tortownicy gdyż mam małą,piekę dwa razy po 4 jajka a śmietany jest litr -chociaż mogłoby być więcej jak dla mnie. Podaję przepis na mój sprawdzony wielokrotnie biszkopt-nigdy mi nie opadł. 4jaja 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku 1 łyżka octu-wymieszać go z żółtkami Najpierw ubijam białka,dodaję cukier i ubijam ,póżniej żółtka z octem i na koniec mieszam łyżką delikatnie dodając mąki.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

Torcik urodzinowy,który upiekłam na wczorajsze urodziny syna...tym razem śmietanę podzieliłam na 3 części i jedna jest z pokrojoną czekoladą,druga z kawą cappucino a trzecia -to sama śmietana. Jest inny w smaku,ale równie pyszny...polecam spróbować i pozdrawiam.

post-3528-1237024399_thumb.jpg

post-3528-1237024485_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.