Krystyna68 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ugotować na twardo jaja, obrać. Każde jajko przeciąć wzdłuż na połowę. Usunąć żółtka a w jego miejsce nałożyć farsz. Szynkowy farsz: szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z żółtkiem i majonezem i przyprawić. Pomidorowy farsz: Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, usunąć dokładnie miąższ, drobno posiekać, połączyć z żółtkami i majonezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Zrobiłem farsz pomidorowy, ale jeszcze dodałem korniszonki, trochę cebulki i oliwek. ;) Ja lubię takie bardziej "na ostro" Pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Ajajaj....śliczne te jaja i pewnie smaczne, A podane w tej "formie" są cudowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja też zrobiłam te jajeczka, mój farsz wyglądał tak: szynka, żółtka, majonez, żółty ser, ogórek kiszony, ząbek czosnku, łyżeczka chrzanu, sól i pieprz. Mniammm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spilo Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Farsz pieczarkowy: pieczarki pokrojone w paseczki z drobno pokrojoną cebulką zeszklić na niewielkiej ilości oliwy (odlewać wodę), dodać sól, pieprz do smaku, całość wystudzić, zmiksować dodać żółtka i odrobinę majonezu, nakładać w białka. Pyszne, cebulka dodaje smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Moje jajeczka faszerowane są robione tak: Jajka ugotować na twardo,przekroić wzdłuż,wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Salami pokroić w drobniutką kosteczkę,ser żółty(twardy) zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Szczypiorek(najlepszy siedmiolatek)pokroić drobno.Doprawić solą i pieprzem,wymieszać z majonezem i nadziewać farszem połówki białek.Po ułożeniu na półmisku jajka posypać startym żółtym serem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 moja propozycja: jaja ugotowac na twardo, wystudzic, obrac ze skorupek, przekroic na pol, wyjac zoltka, rozgniesc widelcem, dodac chrzan, majonez, wymieszac i nadziewac jajka druga propozycja pieczarki pokroic w kosteczke, to samo z cebula, razem przesmazyc na patelni. jaja ugotowac na twardo, wystudzic, nie obierac, w skorupkach przeciac kazde jajo na pol, delikatnie wydrazyc kazda polowke jajka, tak by nie uszkodzic skorupki, wydrazone jaja drobno posiekac, dodac pieczarki, cebule, lyzke masla, wszystko wymieszac i nakladac w skorupki. tak przygotowane skorupki farszem obtoczyc w bulce tartej i smazyc na patelni na wolnym ogniu na masle. pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psyche Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Mój przepis to: - szynka pokrojona w drobną kostkę, - pieczarki posiekane (gotowane), - posiekana natka pietruszki, - pokruszone zółtka, - odrobina majonezu, sól, pieprz. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ugotowałam jajka.Przekroiłam na pół, wyciągnełam żółtka. W misce: zółtka, puszka tuńczyka, sól i pieprz do smaku, majonez i odrobine musztardy :) (mozna tez dodac curry dla kolorku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przepis Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja również faszerowałam jajka tuńczykiem. Jajka z tuńczykiem jajka na twardo tuńczyk w puszcze czerwona cebula majonez pietruszka Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Żółtka pomieszać z tuńczykiem, posiekaną cebulką, natką pietruszki i majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać przybrane świeżą natką pietruszki. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zyraf Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja do farszu daję oprócz żółtek, kiełbaskę, musztardę, majonez sól i pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.