Skocz do zawartości
Krystyna68

Jajka Faszerowane

Rekomendowane odpowiedzi

Ugotować na twardo jaja, obrać. Każde jajko przeciąć wzdłuż na połowę. Usunąć żółtka a w jego miejsce nałożyć farsz.

Szynkowy farsz:

szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z żółtkiem i majonezem i przyprawić.

Pomidorowy farsz:

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, usunąć dokładnie miąższ, drobno posiekać, połączyć z żółtkami i majonezem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem farsz pomidorowy, ale jeszcze dodałem korniszonki, trochę cebulki i oliwek. ;) Ja lubię takie bardziej "na ostro" Pycha :) post-5154-1224598081_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też zrobiłam te jajeczka, mój farsz wyglądał tak: szynka, żółtka, majonez, żółty ser, ogórek kiszony, ząbek czosnku, łyżeczka chrzanu, sól i pieprz. Mniammm... post-8290-1225708704_thumb.jpg post-8290-1225708786_thumb.jpg post-8290-1225708821_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość spilo

Farsz pieczarkowy:

pieczarki pokrojone w paseczki z drobno pokrojoną cebulką zeszklić na niewielkiej ilości oliwy (odlewać wodę), dodać sól, pieprz do smaku, całość wystudzić, zmiksować dodać żółtka i odrobinę majonezu, nakładać w białka.

Pyszne, cebulka dodaje smaczku.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moje jajeczka faszerowane są robione tak: Jajka ugotować na twardo,przekroić wzdłuż,wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sitko.Salami pokroić w drobniutką kosteczkę,ser żółty(twardy) zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Szczypiorek(najlepszy siedmiolatek)pokroić drobno.Doprawić solą i pieprzem,wymieszać z majonezem i nadziewać farszem połówki białek.Po ułożeniu na półmisku jajka posypać startym żółtym serem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

moja propozycja:

jaja ugotowac na twardo, wystudzic, obrac ze skorupek, przekroic na pol, wyjac zoltka, rozgniesc widelcem, dodac chrzan, majonez, wymieszac i nadziewac jajka

druga propozycja

pieczarki pokroic w kosteczke, to samo z cebula, razem przesmazyc na patelni.

jaja ugotowac na twardo, wystudzic, nie obierac, w skorupkach przeciac kazde jajo na pol, delikatnie wydrazyc kazda polowke jajka, tak by nie uszkodzic skorupki, wydrazone jaja drobno posiekac, dodac pieczarki, cebule, lyzke masla, wszystko wymieszac i nakladac w skorupki. tak przygotowane skorupki farszem obtoczyc w bulce tartej i smazyc na patelni na wolnym ogniu na masle. pycha.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mój przepis to: - szynka pokrojona w drobną kostkę, - pieczarki posiekane (gotowane), - posiekana natka pietruszki, - pokruszone zółtka, - odrobina majonezu, sól, pieprz. Smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ugotowałam jajka.Przekroiłam na pół, wyciągnełam żółtka. W misce: zółtka, puszka tuńczyka, sól i pieprz do smaku, majonez i odrobine musztardy :) (mozna tez dodac curry dla kolorku)

post-13112-1263064906_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również faszerowałam jajka tuńczykiem.

post-19713-1270144885_thumb.jpg

Jajka z tuńczykiem

jajka na twardo

tuńczyk w puszcze

czerwona cebula

majonez

pietruszka

Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Żółtka pomieszać z tuńczykiem, posiekaną cebulką, natką pietruszki i majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać przybrane świeżą natką pietruszki.

Smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.