Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
adrijah

Grillowany Karczek

Rekomendowane odpowiedzi

GRILLOWANY KARCZEK

składniki:

- karczek pokrojony na plastry 

- vegeta

- cebula

- czosnek

- sól

- pieprz

- słodka papryka

- zioła prowansalskie

- oliwa z oliwek

- przyprawa do grilla 

Ponakłuwane plastry mięsa natrzeć Vegetą i odstawić na 10-15 minut żeby mięso się nieco 'spociło'. W tym czasie pokroić cebulę w paski, a czosnek rozetrzeć z solą. Wymieszać pieprz, dużo słodkiej papryki i zioła prowansalskie z cebulą i czosnkiem. Natrzeć tym mięso. Ułożyć w misce i zalać oliwą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki. U mnie mięcho stało całą noc i prawie cały dzień.

Smażyć na grillu posypując z obu stron przyprawą do grilla.

post-8947-1219182925_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak? ja wymęczyłam kolegę kucharza żeby mi podpowiedział co z karczkiem zrobić. do extra nie mialam jeszcze wtedy dostępu, zaraz poszukam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tzn każdy może robić wg własnego przepisu i dowolnie go zmieniać i nie widze w tym nic złego. Ważne przecież w końcu jest to,aby nam smakowało:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

GRILLOWANY KARCZEK

składniki:

- karczek pokrojony na plastry

- vegeta

- cebula

- czosnek

- sól

- pieprz

- słodka papryka

- zioła prowansalskie

- oliwa z oliwek

- przyprawa do grilla

Ponakłuwane plastry mięsa natrzeć Vegetą i odstawić na 10-15 minut żeby mięso się nieco 'spociło'. W tym czasie pokroić cebulę w paski, a czosnek rozetrzeć z solą. Wymieszać pieprz, dużo słodkiej papryki i zioła prowansalskie z cebulą i czosnkiem. Natrzeć tym mięso. Ułożyć w misce i zalać oliwą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki. U mnie mięcho stało całą noc i prawie cały dzień.

Smażyć na grillu posypując z obu stron przyprawą do grilla.

Można także dać na 24 godziny do zamrażarki - zaraz po natarciu. Oczywiście pod warunkiem, że mięso wcześniej nie było mrożone.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.