adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zrobiłam własną Zupkę Chińską - a co, w końcu studentka :?: Z tym, że zrobiłam ją z okazji odwiedzin rodzinki - przyjechał Tata i Brat-zupkożerca, więc nieco udomowiłam typową zupkę z proszku. Zależało mi głównie na tym makaronie - uwielbiam go. ZUPKA CHIŃSKA składniki: - 3 łagodne zupki Vifon Kurczak Złoty - 2 piersi z kurczaka - Felco warzywa na patelnię "Azja" - 2 kostki rosołowe (kura + indyk z warzywami) - 1 łyżka sosu sojowego - olej - sól i pieprz Kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć i usmażyć na oleju. Zdjąć kurczaka z patelni, wrzucić na jego miejsce mrożonkę. Ewentualnie przedtem trochę posiekać warzywa. Warzywa podusić, w tym czasie rozpuścić kostki rosołowe w 1,5l wrzątku w garnku. Miękkie warzywa wrzucić razem z kurczakiem do bulionu. Doprawić przyprawami z torebki (z zupek) i sosem sojowym i zmniejszyć ogień. Kilka minut przed podaniem wrzucić makaron z zupek, jak już będzie miękki, dokładnie wymieszać i nakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Świetnie urozmaiciłaś zwykłe torebkowe zupki :?: Myślę, że skorzystam z Twojego przepisu, bo moja rodzinka, na szczęście, nie unika zup i pewnie zjedzą ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 w takim razie czekam na relacje :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapach_slonca84 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 ja robię taka zupke na podobnym patencie. wolowine przyprawiona na ostro wkrajam do nudle "gulasznikoff", zageszczam i niebo w gebie....jesli lubisz ostra jazde to jak najbardziej. ps. adrijah - jutro poroboje Twojego przezpisu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapach_slonca84 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 POLECAM ! dzis mialem chinska wlasnej roboty na obiad. super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 bardzo sie ciesze, że smakowało :) nigdy nie jadłam gulasznikoffa, ale chyba spróbuję :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapach_slonca84 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Polecam nudle gulasznikof jeśli lubisz na ostro:) Mam kilka innych patentów na urozmaicanie zupek nudlowych, ale to już nie w tym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pasibrzuch Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 ja tam lubie jedzenie typu zupka chinska, w pracy do kanapek najlepszy ser w ziolach nudli, a poza tym uwielbiam zupy warzywne i rybne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marika20 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 mmm ta zupka wygląda całkiem apetycznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.