Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Jabłecznik Z Budyniem I Bitą śmietaną

Rekomendowane odpowiedzi

Napewno wyprobuje.Chcialam sie tylko upewnic jak z tym smietan-fixem?Osobiscie wole zelatyne ale nie z powodu smaku.Bita smietana mi wtedy nie ucieka z ciasta :)Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i gratuluje pieknych wypiekow.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Byłam na wsi i bardzo przepraszam że się nie odzywałam , ale widzę że świetnie daliście sobie radę

Cieszę się że smakuje i dla mie nie ma specjalnej różnicy czy smietano fix , czy żelatyna

Żelatyna może bardziej do środka a fix na wierzch

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I ja zrobiłam w końcu to ciacho. Tereniu,to kolejny Twój super przepis! Ja robiłam z żelatyną,mam podobne zdanie co viola32,a że musiałam ciasto przygotowac dzień wcześniej,to tym bardziej żelatyna wydawała się odpowiednia.

post-4529-1224523171_thumb.jpg

post-4529-1224523202_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basiu śliczne ciasto upiekłaś :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się że śliczne ciastko i cieszę się że nie zawiodłaś się Basiu na przepisie .

A tak odnośnie śmietany , słyszałam że dobrze jest włoży przed ubiciem do zamrażalnika na około 15-20 mni. Trzeba też napisać że śmietana 30 % nie jest równa 30 , to wtedy lepiej doda więcej żelatyny.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tereniu a taka śmietana w zamrażalniku nie zmarznie przez 20 min?Chodzi mi o to czy nie zrobi się z niej lód?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja przez cały czas trzymam śmietanę w lodówce a na 10 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażalnika i super się ubija.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No no nooo robi wrażenie

A odnośnie 20 minut to może przesadziłam bo nigdy nie wkładałam śmietany do zamrażalnika , tylko do lodówki, a skąd wiem ? Siostra mi mówiła i dlatego napisałam , słyszałam

Przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd i

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tak samo robie ze smietana i bialkami przed ubiciem wkladam do zamrazalnika na jakies 10 min.Bialka nawet wkladam od razu z garnuszkiem i b.szybko sie ubijaja.Tylko jest problem jak zamrazalnik mam pelen.Ale wyciagam na chwile zeby zrobic miejsce ,wiec mieso mi sie przez 10 min. nie rozmrozi :-D Basiu K. ciasto naprawde piekne Ci wyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już zamrażanie śmietany wypróbowałam, do tortu , włożyłam na 15 minut i ciut ciut przymarzła , ogólnie potwierdzam że jest lepsza , nawet w smaku

WYPRÓBUJCIE

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jabłecznik jest naprawdę świetny!!! :lol: po raz pierwszy robiłam z bitą smietaną i właściwie bez pieczenia -tylko biszkotp trzeba upiec- zawsze piekłam jabłecznik z tartymi na tarce jabłkami,odlewałam sok i dodawałam galaretke -smak dowolny- ciasto ucierane,jabłka na ciasto,na wierzch ponownie ciasto i do piekarnika :lol: domownikom jabłecznik z bitą smietaną smakował,jak to syn powiedział, wybornie :smile:

Pozdrawiam tresap i dzięki za tak fajny przepis :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja w zeszłym tygodniu drugi raz robiłam to ciasto. Przepis zapisały już babcia i ciocia,no i koleżanka z pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.