Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Jabłecznik Z Budyniem I Bitą śmietaną

Rekomendowane odpowiedzi

„ apsik” –PIĘKNE

Dziękuje za każde dobre słowo , ale najważniejsze że smakuje

POZDRAWIAM :)

U nas jest ciągle na stole

post-6127-1223412871_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam! Dziś go upiekłam. Dla mnie bomba!!! Dziękuję Tereniu za kolejny "pyszny" przepis. Pozdrowienia. Renia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam :) no i na mnie przyszła pora, wypróbować przepis,same dobre opinie i jak tu się nie skusić ;) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj go upiekłam,a dziś wypróbowałam.Jest pyszny,szybko się robi.Na dowód daje zdjecie. Dziękuje za przepis Teresap :) POZDRAWIAM post-10222-1223748566_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ewo piękne ciasto.. narobiłaś mi smaka od rana :) Teresko, kolejny Twój przepis w kolejce do wypróbowania ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A to mój jabłecznik :) Upiekłam go dzisiaj dla teściów z okazji ich rocznicy ślubu. Ciasto pyszne!!! Polecam wszystkim. post-8290-1223994713_thumb.jpg post-8290-1223993944_thumb.jpg post-8290-1223994794_thumb.jpg Teresko pozdrawiam Cię serdecznie ;)

post-8290-1223994743_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hmm... nie wiem dlaczego dwa razy to samo zdjęcie mi się wkleiło.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piekne ciasto dziewczyny! I najwazniejsze,ze takie proste :).Mam pytanie bita smietane zrobilyscie z zelatyna czy smietan-fixem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Violu ja robiłam z żelatyną. Na 200 ml śmietany daję 2 łyżeczki płaskie żelatyny. Dzisiaj dostałam ostatnie pudełko śmietany o poj. 375 ml i tylko tyle mogłam dać do ciasta (mieszkam w wiosce pod Zamościem i mam tylko 1 sklep w pobliżu, po śmietanę musiałabym specjalnie jechać do miasta a nie przewidziałam, że może jej nie być w sklepie).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Violu ja z kolei nie robiłam z żelatyną tylko na 1/2 litra śmietany dałam 2 śmietan-fix-jak dla mnie było idealnie. śmietana ubiła się na gęsto-nic dodać nic ująć ....tylko zabieraj się do roboty.... Gwarantuję ,że będziesz zadowolona.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piekłam kiedyś z przepisu który posiadam, do śmietany dodaje się śmietan - fix, osobiście wolę dodać żelatynę. Kingo piękny jabłecznik upiekłaś.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Halinko dziękuję za miłe słowa :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.