Skocz do zawartości
teresap

Jabłecznik Z Budyniem I Bitą śmietaną

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu

Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa

Proszę o degustację następnego wypieku :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość bozkaj

Biszkopt (ja zawsze robie ten)

5-6 jajek (zależy od wielkości biszkoptu)

1/2 szk mąki tortowej

1/2 szk mąki ziemniaczanej

3/4 szk cukru

1 łyżeczka proszku

Oddzielić białka od żółtek i do żółtek dodać 1/2 łyżeczki octu roztrzepać i zostawić

Białka ubić z szczyptą soli +cukier +żółtka+ mąka z proszkiem zmieszana = ciasto ,czyli spód naszego placka

Witam.nie mam pojecia co do pieczenia cist.POMÓZ PROSZĘ.

CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,CZY NA SUROWE CIASTO NAŁOZYC JABŁKA I UPIEC.JESTEM BEZTALENCIEM... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu

Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa

Proszę o degustację następnego wypieku :)

teresap...a jaki masz następny, pyszny wypiek? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,

TAK - upiec biszkopt

Jak biszkopt przestygnie nałożyc gorące jabłka i znów poczeka na wystygniecie i bita śmietana ...............

CZEKAM NA OPINIE I UDOWODNIENIE SOBIE ŻE NIE JEST TAK ŻLE , TYLKO TROSZKIE ODWAGI

CZEKAM NA ZDJĘCIE :)

A propo nowego ciasta tak mam tylko brak mi czasu i jeszcze zrobiłam zdjęcia i syn je gdzieś zasiał ,, obiecuje wstawi przepis jak najszybciej

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

teresap...ten jabłecznik na 100%, będzie na święta Bożego Narodzenia,bo jest świetny!! i myślę,że to "nowe" ciasto,będzie równie pyszne,czekam z niecierpliwością na przepis :)

pozdrawiam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
teresap... nie wiem już który raz robię twój jabłecznik, i zawsze wychodzi super pyszny :grin: żałuję tylko,że syn zabrał aparat i nie mogę pokazać mojego wypieku, twojego super jabłecznika :D może kiedyś mi się uda? pozdrawiam serdecznie :-D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja po roku czasu przypomniałam sobie ten przepis

Basia K...śliczny wyszedł ci ten jabłecznik i z pewnoscią pyszny :grin: pozdrawiam :-D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen:

Kasiu naprawdę polecam, tym bardziej że teraz jest pora tz. jabłkowa, a co do jabłecznika to na pewno nie pożałujesz.

Ja ostatnio piekłam 5.11. na imieniny męża i dziś na urodziny syna.

Wszystkim polecam i czekam na opinie

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.