Skocz do zawartości

Kotlety Mielone Nadziewane


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

50 dkg chudego mięsa mielonego woł.-wieprz. 1 łyżka czubata tartej bułki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 białko 1 cebula 6 plasterków sera salami o grubości 0,5cm masło,słodka papryka mielona,sól,pieprz Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju.Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem.Każdy plaster sera posmarować masłem z obu stron, posypać papryką i wstawić do lodówki. Do rozmoczonej bułki dodać cebulę,jajko,białko,przyprawy i mięso,wyrobić na jednolitą masę i podzielić na 6 części.Z każdej uformować duży płat,położyć na nim schłodzony ser,obłożyć mięsem,opanierować w tartej bułce zmieszanej z krupczatką i wstawić na min.30min. do lodówki.Po tym czasie usmażyć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Stokrotko,na noc wyjmuję mięso mielone na sito,przykrywam żeby nie obsychało.Do rana rozmrozi się i jednocześnie odsączy.Sposób polecam nie tylko w przypadku mielonego,ale każdego mięsa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.