Skocz do zawartości
margaret65

Mozarella Z Pomidorkami-przystawka

Rekomendowane odpowiedzi

Przystawka szybka w wykonaniu a jaka apetyczna :). Pomidorki przekładane na przemian z serem mozarella plus czerwona cebulka i dekoracja :lol: czy nie wyglada apetycznie? Smacznego:)post-11701-1225736060_thumb.jpgpost-11701-1225736087_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wygląda apetycznie lecz to powinno znaleźć się w przekąskach a nie w słodkościach  :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiolu masz racje :) sama nie wiem jak to sie stało ale to moja winna bo jeszcze sie tu nie zapoznałam w operowaniu i nie wszystko wiem ,nawet nie wiem gdzie moge sobie zapisac ulubione przepisy albo gdzie szukac moich przepisów które wpisałam ,bo ja widze na moim profilu tylko 4 ,wiec sama widzisz nie kumata jestem ale sie postaram :lol: chyba musze teraz skasować mozarelle i odnowa wpisać? -pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:)  Witaj nic się strasznego nie stało każdy zrobił jakąś pomyłke, nic nie musisz kasować , wystarczy że każde następne bedziesz dodawac  pod właściwy adres i bedzie ok , a to Marcin przeniesie gdzie trzeba  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robiłam już taką przystawkę,posypywałam bazylią...takiej różyczki nie umiałabym zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ta potrawa nazywa się Caprese. To typowa włoska przystawka. I tak właściwie to powinno się ją wykonać tak: pokroić w plastry pomidory oraz odsączone kulki mozzarelli i przełożyć na przemian na półmisku, polać sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego posypać grubo zmielonym pieprzem udekorować posiekaną bazylią. Ma ona odzwierciedlać włoską flagę. Ja ponadto posypuję lekko pomidory i mozarellę przed polaniem sosem solą i dodaję do sosu także oregano. Wersji z czerwoną cebulą jeszcze nie testowałam, ale na pewno spróbuję :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robię tak samo jak wrotka. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja tez, nie wyobrazam sobie tej przystawki bez oliwy i octu balsamicznego, przyprawione oczywiscie sola i pieprzem, i duuuuuuuza ilosc bazylii, nie siekam cale listki wygladaja ladniej

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pyszna przystawka. Ja robię jeszcze pomidory z fetą i czerwoną bazylią, bez żadnego sosu tylko sól.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mart, przepraszam za nieścisłości w sprawie soli. Dla mnie słoność fety jest oczywista, natomiast pomidory można solić lub nie. Ja je delikatnie solę. Fetę kroję w kostkę, zalewam oliwą na ok. 1 godzinę, odsączam i dopiero wtedy używam do sałatek.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też używam oliwy z oliwek,ale staram się nie dodawać octu blasamicznego-jakoś psuje mi smak. No i wydaje mi się,że lepiej nie szatkować bazyli gdyż pełnię smaku i aromatu zachowuje kiedy pozostaje nietknięta. Zdarza mi się zrobić małą wariacje na temat tego dania i doadaję do noego czerwoną paprykę:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.