Skocz do zawartości
Bahus

Meksykańska zupa z kukurydzy

Rekomendowane odpowiedzi

Meksykańska zupa z kukurydzy

2 puszki kukurydzy konserwowej

2 średnie cebule

3 łyżki oleju

1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy

2 świeże papryczki chili

1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki

1,5 l rosołu (mże być z kostki)

sól i pieprz do smaku.

Cebulę obrać. Pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszane warzywa przesmażyć na gorącym tłuszczu do zeszklenia cebuli. Kukurydzę osączyć i podzielić na 2 części. Pierwszą z nich wymieszać z kurkumą, cebulą i chili. Zalać rosołem. gotować pod przykryciem ok. 15 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać pozostałą kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Posypać zieloną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można zastąpić każdą ostrą papryczką, w marketach można kupić. Bahus

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A czy zamiast świeżej ostrej papryki mogę dać świeżą słodką + papryka ostra sproszkowana ? Pytam się, ponieważ boję się, że zupa będzie bardzo ostra a z papryką suszoną jakoś bym sobie dała radę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.