anetka27l Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 4 WORECZKI SUCHEGO RYŻU 3 DUŻE CEBULE 70 DAG PIECZAREK 1 LITR WODY 5 KOSTEK BULIONU 2 ŁYŻKI PRZECIERU 1KG UDEK LUB SKRZYDEŁEK (WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIONYCH) RYŻ ROZSYPAĆ NA BLACHĘ ,NA RYŻ POŁOŻYĆ PLASTRY CEBULI, A NASTĘPNIE PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI(OBGOTOWANE WCZEŚNIEJ),NA WIERZCH UKŁADAMY UDKA.CAŁOŚĆ ZALEWAMY BULIONEM (DO GORĄCEJ WODY DAJEMY KOSTKI I DWIE ŁYŻKI PRZECIERU) ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OKOŁO 1,5 GODZINY.SMACZNEGO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ja robie troszke inaczej ... Udka z ryzem 1szk ryzu surowego 2 szk. wody 1/2 lyzki masla 2 kostki rosowlowe jarzynka mrozona- mieszanka 2 udka przyprawione do rondla wsypac ryz, zalaz rozpuszczonymi w wodzie rosołkami i maslem - rozmieszac. na to wsypac jarzynke i polozyc udka wstawic do piekarnika na 1 godzine i 10 minut w 180st. polecam pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 W okresie przedświątecznej bieganiny taki szybki przepis jest bardzo poszukiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bubcia36 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 witam i mam pytanie czy zamiast drobiowego mięska mogę dac pokrojoną w kostke szynke wieprzową oczywiście surową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Robiłam dziś kurczaka wg przepisu Anety i przyznaję ,że smaczny. Rodzince tez przypadł do gustu.Będę go powtarzała. Dziękuję autorce :D .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam! Lubię takie szybkie dania. Na pewno je wypróbuję i pozielę się swoją opinią. Czy pieczarki koniecznie trzeba wcześniej obgotowywać? Pozdrawiam. Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Papryczka Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Wypróbowałam ten przypis i uważam że jest godny polecenia. Może tylko dałabym mniej kostek rosołowych bo dla mnie lekko za słone ale to juz kwestia smaku. Ale bardzo pyszne ;) Dzięki za przepis :) Ps. tak jak reni zastanawiałam siępo co sie obgotowuje te pieczarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.