Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
gatita

Pieczywo Na Grill

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego ! :-(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja tekie pieczywko razem z mamą często naciereamy czosnkiem i kładziemy na grill zeby sie przypiekło. Można później posmarować masłem, lub jeść takie chrupiące. Można również smarować taki chelebek masłem ziołowym;) zamiast czosnku połączyć masełko z ziołami, lub cebulką dymką drobniuśko posiekaną:mrgreen: Jadłam takie ze świezym swojskim chlebkiem na wakacjach na wsi;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja szykuję coś takiego: Potrzebny jest chleb krojony kromki smaruję masłem posypuję czosnkiem,kładę plasterek żółtego sera,ser posypuję obficie przyprawą do ziemniaków.Składam kromki na podwójne kanapki.Zawijam w folię aluminiową i piekę na grillu.Jak ser się roztopi można wyjąć kanapki z folii i podpiec na chrupiąco bezpośrednio na ruszcie.Kanapki znikają w momencie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam :sad:

Beella, ostatnio zrobiliśmy na grillu proponowane przez Ciebie kromki chleba z żółtym serem - pychotka, szybko zostały zjedzone i nie mam zdjęć :-(

Przy następnym grillowaniu zrobię na pewno :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Poszukuję fajnych pomysłów na pieczywo na grill. Zawsze podawałam chleb tostowy z masłem czosnkowym, może macie jakieś inne pomysły ? Chętnie upiekę cos innego ! :)

Ja chlebek tostowy lub kromki bułki polewam oliwą czosnkową lub truflową.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

My często robimy chleb z ziołami i przyprawą do grilla :-) Jednak nie ma to jak z masłem czosnkowym własnej roboty!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja natomiast zawsze smaruję chleb z obu stron margaryną i wtedy wychodzi super przypieczony,taki najbardziej lubimy. A co do posypki ziołami to ciekawe jaki ma smak.. Muszę kiedyś spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.