zdzisiu197 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 siemka. potrzebuję przepisu na jakieś proste (jestem totalnym amatorem) i tanie ciasto. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzia Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Polecam ciasto owocami,jest proste i tanie zawsze sie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiu197 Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 a może jakieś propozycje, link czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia77 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6660 tutaj jest prosty przepis :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiu197 Opublikowano 19 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawko1977 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Moja propozycja BISZKOPT Z MAKIEM SKŁADNIKI: CIASTO: 4 jaja, 1 szklanka cukru, 4 łyżki oliwy, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, MASA: 1,5 szklanki maku, 3 jaja, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 25 dag margaryny, zapach migdałowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Białko ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec ok 30 minut. Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać i dwa razy zmielić w maszynce. Połączyć z jajami, mąką ziemniaczaną oraz z zapachem. Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojony biszkopt (najlepiej jeśli jest upieczony poprzedniego dnia). Wierzch ciasta można polać polewą kakaową i udekorować bakaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa77 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 http://www.smaczny.p...?showtopic=6660 tutaj jest prosty przepis :smile: Przepis rewelacyjny - pomimo tego, ze obawiałam się, że nie wyjdzie wyszło super, serdecznie dziękuję za przepis - będzie to moje popisowe ciasto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom10 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 witam mam dla wszystkich łakomczuchów łatwy i smaczny przepis na gofry jest super każdemu wychodzi polecam super gofry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwiakowa Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Przepis na szybkie i tanie ciasto: BISZKOPT Z OWOCAMI I PIANKĄ Składniki na biszkopt: 4 jajka 10 dkg cukru pudru ( pół szklanki) 10 dkg mąki ( ja daje ok. 3/4 szkl.) 4 łyżki śmietany łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania dodaj ok. 3 dkg cukru pudru. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem na pulchna masę, dodaj śmietanę, lekko wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. potem łyżką dodawaj pianę i tą łyżką delikatnie mieszaj (NIE MIKSUJ!). piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w 180 st. C. Pieczemy w mniejszej blaszce kwadratowej. biszkopt wyrasta cieńki, typowy na spód. Pianka: galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku śnieżka ubić śnieżkę. Potem dodawać stopniowo już gęstniejącą galaretkę i miksować. Na biszkopt wykładamy owoce, zalewamy pianą i wstawiamy do lodówki by zastygła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.