Skocz do zawartości

Problem Z Ciastem Na Pizze


news123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. popieram zdanie Luczexa i Moniki. ale tez trzeba uważać aby nie dodać za dużo tłuszczy typu oliwa, olej czy masło ponieważ ciasto będzie za ciężkie i nie będzie chciało wyrosnąć. A co do dobrze wygarownego cista na pizze to nie należy go za mocno wałkować ponieważ utraci swoje właściwości czyli jak za mocno wywałkujemy to bedzie pizza jak papier, najlepiej ciasto rozwałkować tak max do 4 mm

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam ja mam nastepujący problem robie pizze z takiego przepisuL szczypta soli i cukry 50g drożdzy mieszamy w 3/4 szklanki ciepłej wody i dajemy 400g mąki i 4 łyżki oleju.Mój problem jest następujący pizza jest dobra ale ciasto nigdy sie tak łądnie nie przyrumieni zawsze wychodzi mi takie białe przy bokach pieke 20 minut na 180 stopni w czym może być problem?Oliwa z oliwek robi dużą różnice?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.