Skocz do zawartości

Gazpacho


Rekomendowane odpowiedzi

to przepis na standardowe gazpacho, czyli chłodnik hiszpański:) składniki 5oo gram pomidorów gruntowy zielony ogórek dwie cebule dwa ząbki czosnku papryka żółta papryka zielona papryka czerwona łyżka oliwy pieprz sól jak zrobić: pomidory sparzyć, ogórka, cebule obrać. pomidory ogórka i jedną cebule zmiksować. popryki i drugą cebulę pokroić w krążki. czosnek utrzeć z solą. zmiksowaną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę, pieprz. wkładamy do lodówki, czekamyaż się ochłodzi. wyjmujemy dodajemy wcześniej przygotowaną paprykę i cebulę. gotowe:)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będąc w Hiszpani (Malaga) obserwowałem jak rodowita Hiszpanka robiła ten narodowy chłodnik. Składniki podobne jak w Twoim przepisie, z tym że mniej papryki i tylko czerwona. Natomiast więcej oliwy z oliwek. Do tego miękisz z kilku kromek pszennego chleba. Wszystko było dokładnie zmiksowane. PYCHA !!!! Bahus

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.