Skocz do zawartości
vogelka

Gazpacho

Rekomendowane odpowiedzi

to przepis na standardowe gazpacho, czyli chłodnik hiszpański:) składniki 5oo gram pomidorów gruntowy zielony ogórek dwie cebule dwa ząbki czosnku papryka żółta papryka zielona papryka czerwona łyżka oliwy pieprz sól jak zrobić: pomidory sparzyć, ogórka, cebule obrać. pomidory ogórka i jedną cebule zmiksować. popryki i drugą cebulę pokroić w krążki. czosnek utrzeć z solą. zmiksowaną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę, pieprz. wkładamy do lodówki, czekamyaż się ochłodzi. wyjmujemy dodajemy wcześniej przygotowaną paprykę i cebulę. gotowe:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będąc w Hiszpani (Malaga) obserwowałem jak rodowita Hiszpanka robiła ten narodowy chłodnik. Składniki podobne jak w Twoim przepisie, z tym że mniej papryki i tylko czerwona. Natomiast więcej oliwy z oliwek. Do tego miękisz z kilku kromek pszennego chleba. Wszystko było dokładnie zmiksowane. PYCHA !!!! Bahus

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.