Bahus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Gulasz pustelnika 70 dag mięsa wołowego 7 dag tłuszczu 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej papryki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka majeranku 50 dag ziemniaków 2 czerwone papryki 25 dag pomidorów 1 kg młodej kapusty Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i marejankiem. Posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w kostkę pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z pieczywem. Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Bardzo dobry. Zrobiłam tylko jedną zmianę, ponieważ rodzina niezbyt toleruje świeżą chilli zamieniłam ją na sproszkowaną. Gulasz pyszny. Polecam. Cytuj
Bahus Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Bardzo się cieszę że smakowało....tylko gdzie Ty znalazłaś w przepisie papryczkę chili, aby ją zastąpić sproszkowaną 8) Bahus Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Bardzo przepraszam. Pomyliłam przepisy. Robiłam Gulasz meksykański. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi