Skocz do zawartości
nalezedociebie

Biszkopt Z Masą Serową I Pianką

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt :

- 4 jajka

- 4 łyżki cukru

- 4 łyżki maki

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa :

- 1/2 kg białego sera

- 20 dkg cukru

- 1 kostka masła ( 250 gram )

- 1 galaretka cytrynowa

- 4 żółtka

Piana :

- 4 białka

- 10 dkg cukru

- 1 galaretka wiśniowa ( malinowa tez dobra )

Wykonanie biszkoptu :

Ubijamy białka na sztywno, gdy ubite dodawać stopniowo cukier i po 1 żółtku, całość dobrze ubić. Gdy ubite dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Formę wyłożyć pergaminem i posmarować tłuszczem, wylać biszkopt. Piec w temperaturze 180 stopni.

Jeśli macie sprawdzone przepisy na biszkopt to wykorzystajcie swój. Ale ten jest świetny :-P .

Wykonanie masy serowej :

1. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, wystudzić.

2. Biały ser zemleć w maszynce.

3. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, gdy utarte dodawać stopniowo zmielony ser,na koniec dodać tężejącą galaretkę.

4. Masę serową wylać na biszkopt.

Wykonanie pianki :

1. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, wystudzić.

2. Białka ubić na sztywno z cukrem. Gdy ubite dodać zimną tężejącą galaretkę. Wylać na masę serowa.

Polecam,przepis ze strony wielkiezarcie. Wypróbowany  :-P Fotka:

Edit: Załączam zdjęcia jeszcze innych użytkowniczek ze strony wielkiezarcie.! Ten zielony to z innymi galaretkami. Może zachęcą! Pozdro:]

post-19855-1272375088_thumb.jpg

post-19855-1272388752_thumb.jpg

post-19855-1272388783_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bardzo ładny i ciekawy wypiek, zdjecia zachecają do wypróbowania przepisu,myśle,że ciasto jest smaczne?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciacho jest dobre,nie za słodkie takie w sam raz. Mojemu synowi tak zasmakowało ciasto,że szybko się "ulotniło" z lodówki hihi.... nawet nie kliknęłam żadnego zdjęcia. Tylko na drugi raz zrobię w dużo większej formie bo było wysokie ciasto. Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, ja też skusiłam się na to pyszne ciasto :wink:

Jest pyszne i delikatne - po prostu rozpływa się w ustach - ze stołu zniknęło w zaskakującym tempie :mrgreen:

post-8-099396000 1296203132_thumb.jpg post-8-022798700 1296203140_thumb.jpg

Za przepis bardzo dziękuję i pozdrawiam autorkę :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.