Skocz do zawartości

Zapiekanka Z Tortellini


Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki podam opcjonalnie na 3 osoby.

Skladniki:

250g tortellini

250g pieczarek

300g wedliny{ja dalam szynke i boczek wedzony w plastrach)

peczek szczypioru

troche sera zoltego startego

Sos beszamelowy:

2 lyzki masla

3-4 lyzki maki

1szkl.mleka

galka muszkatolowa,sol,pieprz

Maslo rozpuscic w rondelku dodac make i wymieszac.Powstanie mam cos takiego jak zasmazka,dolewamy powoli mleko i enrgicznie mieszamy az powstanie mam sosik.Doprawiamy przyprawami.Sos nie moze byc zbyt gesty.wrazie czego dodac troche mleka.

Tortellini gotujemy.Pieczarki kroimy w plastry podsmazamy i doprawiamy sola i pieprzem.Oddzielnie smazymy wedlinke.Naczynie zaroodporne smarujemy tluszczem i wykladamy polowe tortellini na to pieczarki,wedline i posypujemy szczypiorem,reszte tortellini i zalewamy sosem beszamelowym na koniec posypac startym zoltym serem.Zapiec w 200st przez 30-40 min.

Jezeli nie macie tortellini to mozna dac gruby makaron tj.kokardki lub duze muszelki.,ale moim zdaniem lepsze jest z tortelliniDołączona grafika .

Zycze smacznego!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zapiekanka bardzo dobra. Jedyne,co zmienię,to ten sos.Ale to ze względu na mnie :grin:??: Ja już tak mam,że odrzuca mnie od wszelkiego "kwaśnego" nabiału (biały ser,śmietana,kefiry,jogurty itp). Za bardzo było czuc taki śmietanowy smak,ale jak zaznaczyłam,to tylko i wyłącznie problem dla mnie. Troszkę mi się rozwaliła przy nakładaniu :) Macie może jakiś patent na to?

post-4529-1276870661,4841_thumb.jpg

post-4529-1276870671,2571_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basia mi tez sie rozpadala przy nakladaniu,ale dla mnie to nie jest az tak wazne,najwazniejsze to chyba ze wam smakowala.Dołączona grafika

A tobie Mart tez sie rozpadala przy nakladaniu? A i oczywiscie nie przykrywamy naczynia z zapiekanka.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

juz nie pamietam ale byla tak pyszna ze nikt jakos nie zwrocil na to uwagi :grin: mysle jednak ze przepisy sie troche roznily,postaram sie zdobyc tamten przepis ale nie obiecuje bo to bylo dawno temu

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.