jadkin Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 witam czy macie jakis przepis na lody(ale bez mleka skondensowanego) prose podajcie (tez bez np.3 galki lodow waniliowych)dzieki z gory 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witaminkaa1976 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Mój "mąż" uwielbia lody owocowe.. a teraz kiedy jest wysyp truskawek poprosił mnie żebym zmiksowała truskawki(można dodać cukru, jak któś lubi bardziej slodkie) i ten mus włożyła do małych pojemniczków(kiedys kupiłam taki komplet w ikei, małych pojemniczków). Juz kiedyś zrobiłam tak z czerwonymi porzeczkami... ale było kwasiorkowe... :D Polecam sorbeciki, On się nimi zajada 8). Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinonka Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Składniki: 4 żółtka 100 g. cukru 250 ml. mleka mus owocowy lub inne dodatki (kawa, wanilia, czekolada...) WYKONANIE: Żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie, stale ubijając, podgrzewamy go na parze i jednocześnie wlewamy cienkim strumieniem mleko. Gdy masa zgęstnieje, przelewamy ją do formy, schładzamy, co jakiś czas mieszając. Po zastygnięciu ponownie ubijamy z musem owocowym lub innymi ulubionymi dodatkami. Zamrażamy. SMACZNEGO! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziosny Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Czy takie lody zrobione w domowych warunkach są lepsze w smaku od tych kupionych w sklepie?? Chcialbym zrobic lody, ale nie wiem czy sie to oplaca, bo w sklepach sĄ nawet tanie. :mrgreen: pozdrawiam radziosny :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 z własnego doświadczenia wiem że takie domowej produkcji lody nie są tak "puszyste" jak te zakupione w sklepie ale liczy się smak oraz fakt że nie ma w nich chemii, polecam samemu zrobić, chociaż spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 W ostatnich latach pojawiły się maszynki elektryczne do kręcenia lodów domowych. Kosztują w granicach 80 zł. Są naprawdę fajne. Miałam taką, służyła mi 10 lat, ale spalił się silnik. A że przywiozłam ją dawno temu z zagranicy nie można jej naprawić. Robiłam lody o różnych smakach. Rodzina je uwielbiała. Ale dzieci wyrosły i wyjechały, więc teraz ich już nie robię. Choć zastanawiam się ponownie nad kupnem takiej maszynki, bo wnusio mi rośnie!! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziosny Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Hmm 80 zł mowisz? Zastanowie sie nad kupnem. Lody z takiej maszynki wyjdą podobne do tych co mozna na miescie kupic- (wkrecaja :shock: ) ci je na wafel, czy takie do galkowania?? Dzieki za pomysl. pozdrawiam radziosny :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 pojawiły się maszynki elektryczne do kręcenia lodów domowych a to nawet nie wiedziałem że takie urządzenie istnieje, zawsze jadłem lody robione ręcznie (jesli chodzi o domowe) a takie z maszynki to musi być całkowicie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziosny Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Sprawdzalem na allegro to nawet sa maszyny do wypieku wafli do lodow :mrgreen:. Niestety kosztuje taka 2 tysiaki :oops: . Co do maszynek do lodow to chyba sa one do tych wkrecanych na wafel, a nie wiem czy do galkowych tez :shock: ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita79 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 -Droga Polu Połetek- To brzmi ciekawie , mozesz podac nam swoj przepis na lody ? Poniewaz zastanawiam sie nad kupnem takiej maszynki i chcialabym wiedziec czy oplaca sie i czy nie da rady zrobic tego mikserem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi