Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłam tego przepisu na forum wiec wrzucam. Przepis pochodzi z prześlij przepis nr 3/2010. 0,5 kg mięsa mielonego mała kapusta włoska niepełna szklanka ryżu pęczek włoszczyzny cebula mały słoik przecieru pomidorowego przyprawy według uznania tłuszcz do smażenia Włoszczyznę obieramy i kroimy wrzucamy do garna z 4 litrami wody i gotujemy. W tym czasie siekamy cebule i smażymy ją z mięskiem na patelni z przyprawami. Do gotujących się warzyw wrzucamy usmażone mięsko z cebulką oraz ryż. Gotujemy wszystko 20 minut następnie dodajemy przecier i doprawiamy. Zupka szybka i bardzo smaczna :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie ugotowałam i skosztowałam zupkę. Jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zobaczę co powiedzą domownicy jak zjedzą. Dzięki za przepis i polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też się do niej przymierzam tylko u mnie będzie zabielona śmietaną. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rzeczywiście smakuje jak gołąbki!Dzięki za super przepis który już poszedł do znajomych bo na taki ziąb nie ma to jak pożywna zupa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam tą zupkę pare dni temu. Faktycznie,smakuje i wygląda jak rozwinięte gołąbki.Bardzo lubię takie klimaty. Rodzince też pasowała,zresztą oni nieraz rozwijają gołąbki i wyjadają farsz ze środka. Dodam,że wyszedł mi z tej porcji dosyc spory gar,więc częśc zamroziłam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja dziś znowu robię .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj robię na obiad tę zupę...opinie po południu,ale pewnie wszystkim domownikom zasmakuje:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.