Iza22 6 Napisano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Nie znalazłam tego przepisu na forum wiec wrzucam. Przepis pochodzi z prześlij przepis nr 3/2010. 0,5 kg mięsa mielonego mała kapusta włoska niepełna szklanka ryżu pęczek włoszczyzny cebula mały słoik przecieru pomidorowego przyprawy według uznania tłuszcz do smażenia Włoszczyznę obieramy i kroimy wrzucamy do garna z 4 litrami wody i gotujemy. W tym czasie siekamy cebule i smażymy ją z mięskiem na patelni z przyprawami. Do gotujących się warzyw wrzucamy usmażone mięsko z cebulką oraz ryż. Gotujemy wszystko 20 minut następnie dodajemy przecier i doprawiamy. Zupka szybka i bardzo smaczna :smile: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Właśnie ugotowałam i skosztowałam zupkę. Jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zobaczę co powiedzą domownicy jak zjedzą. Dzięki za przepis i polecam :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Ja też się do niej przymierzam tylko u mnie będzie zabielona śmietaną. :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iza22 6 Napisano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Cieszę się że smakuje zupka:) Lubie proste potrawy gdyż nie jestem jeszcze wprawną kucharką:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Rzeczywiście smakuje jak gołąbki!Dzięki za super przepis który już poszedł do znajomych bo na taki ziąb nie ma to jak pożywna zupa. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Chciałam dodać ,że rodzince też smakowała. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iza22 6 Napisano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Bardzo się cieszę że rodzince Jolciu też smakowała :-) Wkrótce też sama tę zupkę powtórzę :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basia K 5 Napisano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Zrobiłam tą zupkę pare dni temu. Faktycznie,smakuje i wygląda jak rozwinięte gołąbki.Bardzo lubię takie klimaty. Rodzince też pasowała,zresztą oni nieraz rozwijają gołąbki i wyjadają farsz ze środka. Dodam,że wyszedł mi z tej porcji dosyc spory gar,więc częśc zamroziłam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeLarge 13 Napisano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 polecam zupę, dziś ja ugotowałem i jest bardzo smaczna! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boris 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Zupka pyszna, móglbym jeść i jeść:( Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ja dziś znowu robię . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basia K 5 Napisano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Bardzo mi zasmakowała ta zupa :mrgreen: Wczoraj ją jedliśmy na obiad. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorunia 30 Napisano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dzisiaj robię na obiad tę zupę...opinie po południu,ale pewnie wszystkim domownikom zasmakuje:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorunia 30 Napisano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zupka bardzo smaczna i pożywna...bardzo dziękuję autorce za podzielenie się przepisem:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.