mantra Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zrobiłam wczoraj gotowaną kukurydzę. Mimo długiego czasu gotowania była twarda. Dzisiaj siadłam do komputera i okazało się, że popełniłam kardynalny błąd, bo sól dodana do wody powoduje twardnienie kolb kukurydzy. Czy możecie się podzielić jakimiś waszymi sposobami na kukurydzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ja dodaję sól do wody kiedy gotuję kukurydzę i nie miałam z tym problemu... Może to wina kukurydzy?? W zeszłym tygodniu miałam bardzo młodą kukurydzę więc gotowałam bardzo krótko ale również w osolonej wodzie i była pyszna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 ja gotuję kukurydze na parze więc wody w ogóle nie solę, nawet robiłam kilka dni temu. Fakt, że czas parowania jest naprawdę długi. Parowałam je około 2 godzin i kolby były półtwarde. ja osobiście preferuję takie średnio miękkie. po uparowaniu rozkładam na talerz, kolby smaruję masłem (które pod wpływem ciepła się rozpływa po całej kolbie i solę na sam koniec). Oto mój sposób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.