codogara 5 Napisano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Składniki: 2 duże papryki 1 duża cebula połówka małej selery 2 marchwie 3 kiełbasy 2 duże pomidory 3 nacie z selera olej, sól, pieprz papryka słodka i ostra Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojone w małą kostkę cebule, po chwili dodajemy półplasterki kiełbasy. Wszystko przesmażamy przez parę minut. W oddzielnym garnku na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone w kostkę 2cm x 2cm papryki. Po kilkunastu minutach przesmażania dodajemy starte na dużych oczkach marchewki i seler. Następnie w garnku lądują przesmażona kiełbasa z cebulą oraz pokrojone w kostkę pomidory. Na sam koniec dodajemy nacie selera. Doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy do miękkości papryki. Dla lubiących trochę bardziej gęste sosy polecam zaklepkę, jednak nie jest ona niezbędna. Smacznego http://www.codogara.pl/2577/domowe-leczo-video/ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja jeszcze dodaję cukinię. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
codogara 5 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 jest kilka wersji lecza, oczywiście można dodać jeszcze cukinię, polecam bakłażan Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martaskowronek26 1 Napisano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Cukinia obowiązkowo, albo kabaczek ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spoon 4 Napisano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Zawszę robię leczo, jak muszę się pozbyć rzeczy z lodówki, by się nie popsuły.. i tak też uczynię z poniedziałkiem..czyszczenie lodówki i leczo na obiadek :P Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Fajny pomysł z tą lodówką - 2 w 1 - bo będzie porządek i obiad :smile: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.