Skocz do zawartości

Sernik Bez Twarogu


Dorunia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Byliśmy na Podlasiu w Weekend i jadłam smaczne ciasto...poprosiłam o przepis i teraz dzielę się nim z Wami :) Składniki: -3 szk.mąki -1 palma -5 łyżek cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 duże śmietany(do wyboru 12%,18%) -1 budyń śmietankowy bez cukru -5 żółtek Ciasto kruche:5 żółtek,palmę,cukier,mąkę,proszek do pieczenia dobrze zagnieść i włożyć do lodówki na 2 godziny. Do masy:do białka ubitego na sztywno dodać1 szk.cukru pudru,dalej ubijać potem wlać śmietanę,wsypać budyń i wymieszać łyżką. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę,potem całą masę i na masę resztę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180st i piec 50 min. Uwaga Ważne!!!!! Po upieczeniu ciasta nie otwierać i nie wyjmować ciasta przez 2 godziny :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.