Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
codogara

Zupa Krem Z Pora

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

1 litr bulionu (drobiowy lub warzywny)

3 pory (tylko białe części – inaczej nie uzyskamy ładnego koloru)

1 cebula

pół marchewki

1 ziemniak

100 ml śmietanki 30%

masło

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

grzanki lub groszek ptysiowy

Przepis na zupę krem z pora:

Wykorzystujemy tylko białe części pora, które przecinamy wzdłuż na pół, a następnie siekamy na cienkie półksiężyce. Na dwóch łyżkach masła dusimy na niewielkim ogniu pora oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy zmiękną wlewamy bulion, dodajemy starte na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w drobną kostkę ziemniak. Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym wszystko miksujemy. Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy gałką, niewielką ilością soli oraz pieprzem (najlepiej białym) i zagotowujemy. Podajemy z paprykowymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.

http://www.codogara.pl/3642/arcyprosta-zupa-krem-z-pora/

post-25080-0-41390700-1324479308_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wygląda pięknie! Na pewno spróbuję...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robiłam podobny przepis, polecam również na samym końcu posypać troszkę startym serem żółtym, bomba kaloryczna!! ale jakaż pyszna :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najlepsza zupa krem - zdecydownie:) no może na równi z zupą z batatów, mleczka kokosowego i chili

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.