Dorunia 30 Napisano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przepis znalazłam gdzieś w internecie bardzo dawno,ale dopiero wczoraj zdecydowałam się zrobić te pierożki...bardzo nam zasmakowały więc dzielę się z Wami przepisem :) Ciasto na pierogi to każdy potrafi zrobić :) Farsz: -20 dkg.kaszy pęczaku -30 dkg.twarogu -2 spore cebule -5-6 suszonych grzybków -1 łyżka posiekanej natki pietruszki -sól,pieprz do smaku Grzybki ugotować do miękkości...kaszę upróżyć na sypko...cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano...Twaróg jak trzeba to zmielić,dodać do niego grzybki,kaszę,cebulkę zeszkloną,natkę pietruszki...doprawić porządnie solą i pieprzem :) Smacznego :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 dotąd znałam tylko z kaszą gryczaną i twarogiem,takie z lubelszczyzny a tu teraz będzie odmiana bo zapowiadają się pysznie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorunia 30 Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Basiu naprawdę polecam,bo są smaczne...oczywiście nie każdy lubi takie połączenia,ale jak dla mnie i dla moich bliskich to strzał w dziesiątkę :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No, no wyglądają bardzo apetycznie te pierożki :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spoon 4 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Bardzo lubię pierogi litewskie oraz podlaskie(z twarożkiem, ziemniakami, cebulką i boczkiem) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marysi_co 7 Napisano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Robiłam, ale nie wiem czemu nie do końca mi wyszły. Spróbuję z Twojego przepisu, ponieważ mój był chyba troszkę inny. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebekwita 0 Napisano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Moje ulubione! U mnie zazwyczaj podaje się je na wigilię i bardzo szybko znikają z talerza :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Doruniu u nas były dzisiaj na obiad Twoje pierogi :grin: Długo się za nie zabierałam, aż w końcu mi się udało ;-) Powiem Ci, że wyszły przepyszne, smakowały wszystkim, nawet dzieciaczkom, które gościły u mnie w tegoroczne ferie :smile: Ja polałam je tłuszczem ze skwarkami z wędzonej słopniny, bo wczesniej akurat robiłam też ruskie, i tam poszło już dużo cebulki, a że zostały mi te skwarki, to użyłam właśnie ich, i też były dobre. Chociaż powiem, że z cebulką pewnie lepsze (ja jestem miłośniczką cebulki - mniam :wub: ) Dziękuję pięknie za ten fajny przepis, czekam na więcej ;-) i pozdrawiam serdecznie :smile: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorunia 30 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ciesze się,że smakowały pierożki :) Muszę też zrobić,bo chodzą za mną od jakiegoś czasu :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.