Skocz do zawartości

Ketchup


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Ketchup 5 kg pomidorów, 1 kg ceculi, 1/4 l octu 6%, 1 szklanka musztardy, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli, 1 łyżka ostrej papryki, 1 łyżka ziela angielskiego, 2 łyżki imbiru, pół łyżeczki cynamonu. Pomidory dusić z cebulą, następnie przetrzec przez sito i dodać resztę składników. Wymieszać i gotować ok. 2 godz. Jak będzie zbyt rzadki można zagęścić mąką kukurydzianą rozmieszaną w niewielkiej ilości wody i znowu chwilę pogotować. Przelać do słoików i pasteryzować 15 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.