dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ketchup 5 kg pomidorów, 1 kg ceculi, 1/4 l octu 6%, 1 szklanka musztardy, 1 szklanka cukru, 1 łyżka soli, 1 łyżka ostrej papryki, 1 łyżka ziela angielskiego, 2 łyżki imbiru, pół łyżeczki cynamonu. Pomidory dusić z cebulą, następnie przetrzec przez sito i dodać resztę składników. Wymieszać i gotować ok. 2 godz. Jak będzie zbyt rzadki można zagęścić mąką kukurydzianą rozmieszaną w niewielkiej ilości wody i znowu chwilę pogotować. Przelać do słoików i pasteryzować 15 min. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Skusiłam się na domowy ketchup i nie żałuję. Jest pyszny. Troszeńkę zmieniłam przepis i zamiast przecierać przez sito zmieliłam wszystko blenderem. Efekt końcowy: prawdziwy domowy ketchup!! Polecam i dziękuję za przeps :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.