dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Papryka marynowana 4 kg papyki,3 głowki czosnku. Zalewa: 7 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 2 łyżki soli, 6 łyżek cukru po killka sztuk ziela angielskiego, pieprzu, gorczycy, szczypta estragonu Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na połówki lub ćwiartki. Gotować pod przykryciem 3 minuty.Odcedzić, przelać zimną wodą. Składniki zalewy zagotować. Włożyć do tej gorącej zalewy przygotowaną paprykę chwilę zagotować pod przykryciem. Nakładać w wygotowane słoiki, przekładać ząbkami czosnku, zalać zalewą i do każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy. Natychmiast słoiki przekręcić do góry dnem i okryć ręcznikiem na 20 min. Po tym czasie zdjąć okrycie i trzymać przekręcone do góry dnem do ostygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Według tego przepisu zrobiłem paprykę czuszkę(b.ostra). Przekroiłem wzdłuż na połówki...nasiona zostawiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olusia Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Niecodzienny ale bardzo przyjemny smak mozna uzyskać dodając do zalewy goździki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Paprykę według tego przepisu robiłam już w zeszłym roku i wszystkim bardzo smakowała. W tym roku zrobiłam z potrójnej porcji, żeby wystarczyły przynajmniej do końca zimy :) Dziękuję i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.