Skocz do zawartości

Papryka Marynowana


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Papryka marynowana 4 kg papyki,3 głowki czosnku. Zalewa: 7 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 2 łyżki soli, 6 łyżek cukru po killka sztuk ziela angielskiego, pieprzu, gorczycy, szczypta estragonu Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na połówki lub ćwiartki. Gotować pod przykryciem 3 minuty.Odcedzić, przelać zimną wodą. Składniki zalewy zagotować. Włożyć do tej gorącej zalewy przygotowaną paprykę chwilę zagotować pod przykryciem. Nakładać w wygotowane słoiki, przekładać ząbkami czosnku, zalać zalewą i do każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy. Natychmiast słoiki przekręcić do góry dnem i okryć ręcznikiem na 20 min. Po tym czasie zdjąć okrycie i trzymać przekręcone do góry dnem do ostygnięcia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.