Gość nioko_ Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 wiecej na: https://niokoblog.studioindygo.pl/ Kurczak z musztardy [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Składniki dla 4 osób; 40 g mąki 40 g migdałów, obrane i posiekane 2 łyżki bułka tarta 50 g parmezanu pieprz do smaku 600 g piersi z kurczaka 2 łyżki suszonej pietruszki 1 jajko sól do smaku olej do smażenia na sos 20 g miodu 80 g musztardy 100 g majonezu Wymieszać w misce majonez, musztarda i miodem (1), pokrywać (2) folią i wstawić do lodówki. Czystyć pierś z kurczaka z tłuszczu lub kości (3). [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Wyciąć pierś z kurczaka w plastry grubości 1 cm i pół (4). w misce wymieszać, bułką tartą migdały obrane i posiekane, tarty ser, pietruszka, pieprz (5). W innej misce jajka mieszać z widelcem, w innej misce umieścić mąkę. Przełożyć kurczaka w mące (6). [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] następnie w ubitym jajkiem (7), a następnie w bułką tartą (8-9). [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] A następnie smażyć na gorącym oleju (10), aż będą złoto-brązowe, wyjąć na papier kuchenny (11). Solić, podawać na gorąco z sosem (12). [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] stefano 1 Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Bardzo lubię kurczaka jak i musztardę. A przepis wygląda jak najbardziej smakowicie. Chyba się skuszę i go wypróbuję. Cytuj
paczek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam:) Wlasnie dzisiaj zrobilam na obiadek. Kurczak z tym sosem po prostu rewelacja. Sama piers z tymi przyprawami jest rewelacyjna jednak dodajac na nia ten sos..mmm bajka. Moj maz zajadal sie jak nigdy. Podalam z frytkami, super sprawa. Do tego tylko pomidorki koktajlowe. Dziekuje za przeeepuszny przepis. Za niedlugo mamy gosci, wiec na bank takiego kurczaka zaserwuje:)Polecam wszystkim ten przepis:) Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Pięknie opisane ! :) na pewno spróbuje :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 no.. wygląda świetnie. a czy może być do tego musztarda ziarnista? Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Najlepiej pokazany przepis jaki tu widziałam Cytuj
ebiernacka Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 ciekawy przepis ,na pewno wypruję dam znać czy smakowało pozdrawiam :) 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.