Przepisy na dania półmięsne

Kolorowe leczo do słoików
Cebula + czerwona, żółta, zielona papryka + cukinia = wspaniałe, kolorowe i aromatyczne leczo.
Leczo z kabaczkiem i kiełbasą
Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić.
Leczo z fasolką szparagową
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, ale i na inne kolorowe warzywa też :) ...więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby skusić się na przepyszne letnie i wakacyjne danie jakim jest leczo!
Pizza z pieczarkami i serem
Miękkie i puszyste drożdżowe ciasto, a na nim pyszny pomidorowy sos, gruba warstwa pieczarek i pysznego ciągnącego się żółtego sera - mmm.
Leczo z cukinii
Któż z nas nie lubi leczo?? Chyba nie ma takiej osoby ;) Leczo to bardzo prosta, zdrowa i smaczna potrawa, a także to fajny pomysł na obiad.
Mocno cukiniowe leczo z fasolką szparagową
Kiełbasę (jeśli się da obrać ze skórki) i razem z boczkiem wędzonym pokroić w kostkę.
Paszteciki sylwestrowe z mięsem i czarnuszką
Pyszne drożdżowe paszteciki z aromatycznym mięsnym farszem. Trochę pracy przy nich jest, ale warto się skusić!
Przepyszne leczo z białą kiełbasą
Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i stopić. Białą kiełbasę obrać z osłonki, podzielić na kawałki i przełożyć na patelnię.
Leczo z mielonym mięsem
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić.
Leczo z cukinii i grzybów leśnych
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Grzyby leśne oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do cebuli.
Cukinia smażona z żółtym serem i boczkiem
Wędzony boczek pokroić w kostkę i zrumienić na kilku kroplach oleju. Cebulę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do boczku.
Leczo do słoików na zimę
Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi).
Kruche paszteciki z pieczarkami
Do miski wsypać mąkę pszenną i mąkę krupczatkę. Dodać margarynę, masło, śmietanę, jajka, żółtka i szczyptę soli.
Leczo z cukinii na kolorowo
Ten przepis kulinarny na leczo to propozycja do przygotowania dla amatorów tej potrawy o mięsno-warzywnym charakterze.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.