smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na przystawki

Buraczane jajeczka
Jajka ugotować w wodzie z solą na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać. Czerwone buraki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w dużą kostkę.
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Białą kiełbaskę nakłuć wykałaczką kilka razy z każdej strony. Następnie przełożyć ją do miski i zalać jasnym piwem.
Kolorowe wielkanocne jajka w galarecie
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (gotować przez około 7-8 minut), ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać.
Jajka kurczaki
Przedstawiam Wam wesołe kurczaki :) Są one piękną i kolorową ozdobą wielkanocnego stołu :)
Szpinak z Fetą w cieście francuskim
Szpinak w cieście francuskim to fajny pomysł na smaczną i sycącą przekąskę :) Do szpinaku dodałam ser Feta, czosnek i przyprawy - te dodatki nadały mu charakteru i całość smakuje świetnie.
Jajka w sosie czosnkowym z serem Feta
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać.
Ślimaczki z ciasta francuskiego z żółtym serem i szynką
Do miseczki przełożyć ketchup i majonez. Dodać szczyptę bazylii, oregano, rozgniecionego w placach majeranku, soli, czarnego pieprzu i całość razem wymieszać.
Ślimaczki z ciasta francuskiego z parówką
Te apetycznie wyglądające ślimaczki to nic innego jak parówki ukryte, a dokładnie zawinięte w uwielbiane przez większość z nas ciasto francuskie :)
Jesienny pasztet z marchewką i porem
Mielone mięso drobiowe i wieprzowe przełożyć razem do dużej miski. Por opłukać i pokroić w kostkę.
Mintaj w zalewie octowej
Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej... Przy takiej rybce nie ma za dużo pracy, tradycyjne należy ją usmażyć na złoty kolor, a potem zalać zalewą octową z przyprawami i tak odstawić na około 24 godziny, żeby składniki się przegryzły :)
Jajka faszerowane z rzodkiewką i kaparami
To fajny pomysł na pięknie wyglądające i dobrze smakujące jajka, których wykonanie jest wręcz błyskawiczne!
Jajka faszerowane pastą czosnkową
To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka. Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia.
Delikatny schab z wody
Przedstawiam Wam dosyć nietypowy przepis na piękny kawałek schabu. Umyty i osuszony schab wkładamy do specjalnie przygotowanej gorącej zalewy.
Tort chlebowy z rybą i pysznym majonezowym sosem
Tort chlebowy... hmm brzmi ciekawie i niezwykle kusząco prawda?? ;) I taki też jest!
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.