Przepisy na przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego z żółtym serem i szynką
Do miseczki przełożyć ketchup i majonez. Dodać szczyptę bazylii, oregano, rozgniecionego w placach majeranku, soli, czarnego pieprzu i całość razem wymieszać.
Ślimaczki z ciasta francuskiego z parówką
Te apetycznie wyglądające ślimaczki to nic innego jak parówki ukryte, a dokładnie zawinięte w uwielbiane przez większość z nas ciasto francuskie :)
Jesienny pasztet z marchewką i porem
Mielone mięso drobiowe i wieprzowe przełożyć razem do dużej miski. Por opłukać i pokroić w kostkę.
Mintaj w zalewie octowej
Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej... Przy takiej rybce nie ma za dużo pracy, tradycyjne należy ją usmażyć na złoty kolor, a potem zalać zalewą octową z przyprawami i tak odstawić na około 24 godziny, żeby składniki się przegryzły :)
Jajka faszerowane z rzodkiewką i kaparami
To fajny pomysł na pięknie wyglądające i dobrze smakujące jajka, których wykonanie jest wręcz błyskawiczne!
Jajka faszerowane pastą czosnkową
To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka. Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia.
Delikatny schab z wody
Przedstawiam Wam dosyć nietypowy przepis na piękny kawałek schabu. Umyty i osuszony schab wkładamy do specjalnie przygotowanej gorącej zalewy.
Tort chlebowy z rybą i pysznym majonezowym sosem
Tort chlebowy... hmm brzmi ciekawie i niezwykle kusząco prawda?? ;) I taki też jest!
Galareta wieprzowo-drobiowa
Galareta wieprzowa czyli klasyczne zimne nóżki... idealne na każdą okazję, na każde przyjęcia i na każde Święta :)
Czosnkowe plasterki cukinii
Cukinie obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Pokroić w 1 cm plastry. Do jajka dodać granulowany czosnek, sól i pieprz.
Zimne nóżki, czyli galareta z nóżek wieprzowych
Zimne nóżki - to hasło dla niektórych brzmi ciekawie, a dla niektórych smacznie :)
Jajka faszerowane serem Feta
Błyskawiczne, tanie i bardzo smaczne danie jajeczne. Wiadomo, przepisów na faszerowane jajka jest bardzo dużo.
Galareta z pręgą wołową
Galareta, czyli inaczej tradycyjne "zimne nóżki" to sprawdzona i ciesząca się powodzeniem zakąska lub przystawka na różne przyjęcia i imprezy.
Wyborny czerwony barszcz do picia
Przepyszny czerwony barszcz do picia na wywarze mięsnym. Ma bardzo fajny smak i ładny kolor.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.