smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy szybkie

Adwokat inaczej
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać mleko w proszku i zmiksować. Następnie powoli wlewać spirytus i wodę, cały czas miksując.
Ananasowo-serowa sałatka ze słonecznikiem
Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Arbuzowo-truskawkowe smoothie
Arbuz i truskawki stanowią podstawowe składniki tego łatwego do przygotowania smoothie.
Babka górnicza
Miękką margarynę, jajko i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać kakao, mąkę pszenną, kwaśne mleko i sodę oczyszczoną.
Babka makowo-kokosowa
Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodać mak, wiórki kokosowe, roztopioną i ostudzoną margarynę, proszek do pieczenia i mąkę pszenną.
Babka wielkanocna
Babki, baby to jeden z najbardziej tradycyjnych i rozpoznawalnych symboli Świąt Wielkanocnych w Polsce.
Baranek wielkanocny
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Bardzo szybka sałatka
Ten przepis kulinarny, to propozycja na wykonanie błyskawicznej, ale smacznej sałatki warzywnej z dodatkiem ogórków, grzybów - pieczarek oraz jajek, majonezu i przypraw.
Beztłuszczowe bitki wołowe z ogórkiem i cebulą
Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem.
Biała kiełbasa w piwie
Białą kiełbasę naciąć ukoście, włożyć do miski i zalać piwem. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę lub zmiażdżyć.
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-śmietanowym
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka jałowca, kolendry, ziela angielskiego i pieprzu.
Biały śmietanowy sos
Do rondelka przełożyć mąkę pszenną i masło. Wymieszać i razem zrumienić. Następnie wlać zimny bulion (może być z kostki rosołowej), dokładnie rozmieszać, aby nie powstały grudki.
Błyskawiczna wiśniowa napoleonka
To fajny pomysł na błyskawiczne ciasto. Słodka budyniowa masa z wiśniową nutką pomiędzy słonymi krakersami.
Błyskawiczna zupa krem z zielonego groszku
Do gorącego bulionu dodać mrożony zielony groszek i pokrojony lubczyk. Gdy się zagotuje, gotować pod przykryciem przez około 8 minut na średnim ogniu.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.