Skocz do zawartości

Rolada Jabłkowa


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

SPRÓBUJCIE !!!!!! 4 jajka 1/2 szk. cukru 3/4 szk. mąki 1 płaska łyżeczka proszku 5-6 dużych jabłek WYKONANIE Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem. Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach ? jak kto chce można osłodzić czy dać cynamon to już wedle uznania. Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać Piec na złoty kolor Po upieczeniu wykładamy na ścierkę Zdjąć pergamin Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia GOTOWE Jak ktoś chce można ozdobić bitą śmietaną lub wedle uznania ale zapewniam że jest DOBRA bez ozdób

post-6127-001982500 1305363243_thumb.jpg

post-6127-010266000 1305363261_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Po raz pierwszy piekłam roladę razem z nadzieniem .Ciasto biszkoptowe bardzo delikatne .Do jabłek dodałam rodzynki i cukier waniliowy .Gotową polałam rozpuszczoną czekoladą .Piekłam na dużej blasze ,takiej z piekarnika .Dziękuje za przepis .Polecam .

post-6888-1192291652_thumb.jpg

post-6888-1192291689_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.